Zapekaná tarhoňa so strúhaným syrom, klobáskou a cibuľou s božskou chuťou!

Tarhoňu všetci poznáme na milión spôsobov. Každý ju má rád inak a po svojom. Čo vyhovuje jednému, nemusí vyhovovať druhému. Každý z nás má svoj zaručený a osvedčený recept, ktorý sa vždy stretne s tou najkladnejšou odozvou.

Táto tarhoňa s klobásou je tiež famózna a hlavne lacná a rýchla varianta. Vyskúšajte ju podľa nášho jednoduchého receptu a uvidíte, že sa aj tento rýchly spôsob prípravy zaradí medzi Vaše obľúbené jedlá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 3 cibule
  • 300 g  tarhone/ alebo iné cestoviny
  • 150 g klobásy
  • 5 vajec uvarených natvrdo
  • 200 g kyslej smotany
  • Troška strúhaného syra
  1. Tarhoňu, alebo cestoviny najprv opražíme do ružova na troške oleja. Pridáme soľ, zalejeme dostatočným množstvom vody (voda by mala siahať asi 2 cm nad cestoviny) a varíme za občasného miešania, kým cestovina nezmäkne.
  2. Zapekaciu misu vymažeme trochou masla a dno vystelieme časťou cestovín. Na ne uložíme kolieska klobásy, kolieska uvarených vajec, zase cestoviny a takto pokračujeme do vyčerpania surovín.
  3. Na vrch dáme kyslú smotanu zmiešanú s trochou syra a vložíme do vyhriatej rúry.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov, približne 25-30 minút.
  5. Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dozlatista.
  6. 10 minút pred koncom pečenia pridáme na vrch opraženú cibuľu a necháme dopiecť.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte báječný recept na zapečené tarhoňu is priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.