Snažili sme sa Vás inšpirovať už nespočetnými receptami na karfiol. Dnes pre Vás však máme úplného favorita. Cesnakový dresing karfiolu s kuracím mäsom dodáva príjemnú chuť , ktorej nemôžete odolať. Je nemožné, aby niekoľko porcií zostalo na ďalší deň. Len sa po tomto jedle zapráši, uvidíte …
Na tejto dobrote si iste pochutí celá Vaša rodina a k tomuto receptu sa budete radi vracať!
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
Reklamy
- 1 hlávkový karfiol (asi 400 g)
- 300 g kuracích pŕs
- 2 cibule
- 3 zemiaky
- 2 paradajky
- 100 g syru
- 100 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
Takto budeme postupovať:
- Varte karfiol asi 10 minút v slanej vode, potom sceďte a roztlačte. Uvarte kuracie prsia v slanej vode, potom pokrájajte na rezance. Osolíme, okoreníme.
- Nakrájajte cibuľu na rezančeky a to isté aj paradajky. Zmiešajte kyslú smotanu s rozšľahanými vajcami, a vylisujte do zmesi cesnak. Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- Teraz všetko navrstvíme do zapekacej misy, ktorú sme vymazali maslom. Dáme zemiaky, mäso cibuľu, karfiol, paradajky. Zalejeme smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.
- Môžeme tiež ozdobiť petržlenovou vňaťou. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.
Máme hotovo! Dobrú chuť.
Zdieľajte tento super recept na zapečený karfiol aj s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: mindenegyben.com