Zapečené zemiaky so slaninou a cesnakom pripravené na jednom plechu!

Recepty, ktoré obsahujú cuketu, sú rokmi overené. Zvykli sme si na ne a patria dnes už k tým obľúbeným , ak nie k najobľúbenejším.

Reklamy

Ten, ktorý Vám však predstavíme dnes, je ešte o niekoľko priečok vyššie.

Uvidíte, že toto jedlo si zamiluje celá Vaša rodina.

Nadšení budete hlavne nenáročnou prípravou. Všetko zapekáme v jednej mise a za chvíľočku môžete servírovať. Budete si toto jedlo pripravovať znovu a znovu a znovu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g nových zemiakov
  • 200 g slaniny
  • 1 až 2 cukety
  • 3 až 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • čerstvá petržlenová vňať (podľa chuti)
  • soľ (podľa chuti)
  • korenie (podľa chuti)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si cuketu dôkladne umyte. Neolupujte ju a nakrájajte na približne rovnaké kolieska s hrúbkou asi pol centimetra.
  2. Cuketu vložte do misy a mierne osoľte a následne zamiešajte. Nechajte odstáť asi 20 minút, aby soľ vytiahla z cukety prebytočnú vodu, ktorá by jedlo zbytočne rozmočila
  3. Zatiaľ si umyte zemiaky a tiež nelúpajte, rovnako ako cuketu. Nakrájajte ich na kolieska, ktoré sú hrubé asi 3 mm. Vložte ich do väčšej misky.
  4. Potom si nakrájajte slaninu na tenšie plátky. Následne si pripravte pekáč, alebo zapekaciu misu a vymažeme ju olejom.
  5. Teraz rukami vytlačte z cukety prebytočnú šťavu a cuketu rozložíme na dno zapekacej misy.
  6. Olúpte si cesnak a nakrájajte ho na tenučké plátky. Rozložte ho na cuketu ako druhú vrstvu.
  7. Tretou vrstvou budú plátky slaniny, ktoré následne prikryjeme zemiakovými kolieskami. Zemiaky vložené do misy osolíme a okoreníme podľa chuti a dáme piecť prikryté alobalom do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
  8. Pečieme približne 20 až 25 minút. Po uplynutí tejto doby alobal odstránime a pečieme znovu 20 minút, aby sa zemiaky krásne zapiekli a boli chrumkavé.
  9. Môžete všetko nakoniec prizdobiť  čerstvými bylinkami, nielen petržlenom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: sovkusom.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.