Zapečené ryžové guľky plnené bravčovým mletým mäsom so smotanovou omáčkou!

Väčšina hlavných chodov v sebe kombinuje mäso, prílohu a najlepšie tiež zeleninu, pretože je potrebná pre to, aby telu dodala vlákninu. Najmä deti ale radi túto farebnú časť taniere vynechávajú a nemajú ju v obľube.

Skúste im preto naservírovať zeleninu v odlišnej podobe, napríklad ako súčasť vynikajúcich zapečených ryžových guličiek, ktoré ľahko pripravíte podľa nasledujúceho receptu. Nechýba v nich ani mäso, a tak si pochutí každý.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 450 g mletého bravčového mäsa
  • 80 g syra
  • 2 cesnakové klinčeky
  • 160 ml vody
  • 200 ml paradajkovej šťavy
  • 4-5 lyžicou smotany
  • 1 lyžička cukru
  • čierne korenie
  • 300 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 175 g ryže
  • 2 paradajky
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 1 čajová lyžička nakrájaného kôpru
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

Ryžu uvarte a nechajte vychladnúť. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky, nakrájajte tiež huby a cesnak a zmiešajte všetko s ryžou za pomocou kuchynského robota. Mleté mäso vložte do misky a pridajte ryžovú zmes, nakrájanú zeleninu, soľ a korenie. Pridajte tiež syr a premiešajte. Namočenými rukami zo zmesi vytvarujte guličky a vložte ich do plechu. Paradajky zmiešajte s paradajkovou šťavou a cukrom, pridajte smotanu a premiešajte. Múku rozpustite vo vode, rozmiešajte a pridajte k paradajkám. Túto omáčku nalejte na guličky a pečte 60 minút pri 180 stupňoch. Pred podávaním zasypte kôprom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bucatarul.eu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.