Zapečené mleté ​​mäsové guľky s luxusnou paradajkovou omáčkou!

Mleté mäso je v obchodoch ľahko dostupné za nižšiu cenu, ako keď napríklad kupujeme u obslužného pultu mäso na steaky. Ak teda hľadáte vhodnú surovinu pre bežné denné varenie, je mleté mäso správna voľba.

O tom svedčí aj jeho ľahšia príprava a široká možnosť využitia v najrôznejších pokrmoch. Ak teda hľadáte inšpiráciu, vyskúšajte tento recept na chutné mäsové guľky zapečené s omáčkou.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 700 g mletého mäsa,
  • ½ šálky ryža,
  • 2 vajcia,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 2/3 lyžičky soli,
  • Čerstvo pomleté ​​korenie podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice paradajkovej omáčky,
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany,
  • 1 polievková lyžica múky,
  • ½ litra vody (2 šálky)
  • soľ, korenie podľa chuti

Takto budeme postupovať:

Uvarte ryžu a ochlaďte ju. Zmiešajte mleté ​​mäso s ryžou, nakrájanou cibuľou a vajciami. Dochuťte soľou a korením a zo vzniknutej zmesi vytvarujte jednotlivé guličky. Vyskladajte ich do plechu, alebo zapekacej misky vymazanej olejom. Zmiešajte paradajkovú omáčku, kyslú smotanu a múku a vodu. Výslednú omáčkou zalejte guličky a pečte v rúre po dobu 45 minút. Podávajte teplé.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: postrecept.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.