Mleté mäso je v obchodoch ľahko dostupné za nižšiu cenu, ako keď napríklad kupujeme u obslužného pultu mäso na steaky. Ak teda hľadáte vhodnú surovinu pre bežné denné varenie, je mleté mäso správna voľba.
O tom svedčí aj jeho ľahšia príprava a široká možnosť využitia v najrôznejších pokrmoch. Ak teda hľadáte inšpiráciu, vyskúšajte tento recept na chutné mäsové guľky zapečené s omáčkou.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
- 700 g mletého mäsa,
- ½ šálky ryža,
- 2 vajcia,
- 1 veľká cibuľa,
- 2/3 lyžičky soli,
- Čerstvo pomleté korenie podľa chuti
- 3 polievkové lyžice paradajkovej omáčky,
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany,
- 1 polievková lyžica múky,
- ½ litra vody (2 šálky)
- soľ, korenie podľa chuti
Takto budeme postupovať:
Uvarte ryžu a ochlaďte ju. Zmiešajte mleté mäso s ryžou, nakrájanou cibuľou a vajciami. Dochuťte soľou a korením a zo vzniknutej zmesi vytvarujte jednotlivé guličky. Vyskladajte ich do plechu, alebo zapekacej misky vymazanej olejom. Zmiešajte paradajkovú omáčku, kyslú smotanu a múku a vodu. Výslednú omáčkou zalejte guličky a pečte v rúre po dobu 45 minút. Podávajte teplé.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.
zdroj: postrecept.ru