Existuje obrovské množstvo marinád a omáčok. Každý máme „vychytanú“ tú svoju najobľúbenejšiu. Niekedy sa však stane, že nech dochucujeme, ako dochucujeme, nakoniec je všetka šťavnatosť a krehkosť mäsa preč.
Dnes si preto ukážeme skvelú omáčku z horčice, ktorá mäsu dodáva tú správnu krehkosť a chuť.
Zatiaľ ani netušíte, ako veľmi si pochutnáte.
Reklamy
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
- 700 g bravčového mäsa
- 1 lyžica horčice
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 téglik smotany
- 0,5 l vody
- čerstvá petržlenová vňať
- olej
- soľ
- korenie
Takto budeme postupovať:
- Mäso osoľte a okoreňte. Krátko osmažte na rozpálenom oleji. Tak 5 minút.
- Potom prilejte vodu a duste 20 minút pod pokrievkou. Potom premiestnite zmes do pekáča.
- Zmiešajte horčicu, smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať.
- Zmesou mäso zalejte. Pečieme na 180 stupňov po dobu 20 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte recept na zapečené bravčové mäso na jednom pekáči aj s priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: humormagazin.com