Zapečená cuketa s cesnakom, smotanou a famóznou chuťou – pripravená za 30 minút!

Ak máte v obľube jedlá pripravené z cukety, potom je dnešný recept určený priamo Vám. Chuť zapečenej cukety je úžasná. Navyše, keď sa k nej pridá smotana, je to kombinácia priamo neodolateľná. Tieto chute sa k sebe naozaj dobre hodia.

Vaša rodina Vás za také jedlo bude nosiť na rukách. Neotáľajte a ihneď vyskúšajte. Na tejto dobrote si pochutí proste každý.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 3 ks cukety
  • 50 g masla
  • 100 g smotany
  • 2 vajcia
  • 1 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie a sladkú papriku podľa chuti

Takto budeme postupovať:

  1. Cuketu umyjeme, nelúpeme a nakrájame ju na tenké kolieska.
  2. Kolieska posypeme soľou a necháme 15 minút vypotiť. Potom odstránime prebytočnú vodu.
  3. Zmäknuté maslo zmiešame so smotanou, vajcami a prelisovaným cesnakom.
  4. Dochutíme soľou a korením. Formu na pečenie vymastíme olejom alebo maslom a vyložíme kolieskami cukety.
  5. Cuketu prelejeme omáčkou, posypeme červenou paprikou a podľa chuti ešte môžeme osoliť a okoreniť.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na zapečenú cuketu aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.