Zákusok “Karpatka” z cesta bez cukru s nadýchaným krémom recept

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne chutný a nevšedný zákusok “Karpatka”, ktorý si zamiloval každý, kto ho vyskúšal.

Reklamy

Pripravte si ho aj vy podľa tohto receptu, nebudete ľutovať.

Chutí na jednotku!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 250 ml vody
  • 125 g masla
  • 180 g múky/ hladká
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 25 g práškového cukru na posypanie

Suroviny na krém

  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 50 g múky
  • 50 g škrobu
  • 150 g cukru
  • 15 g vanilkového cukru

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Najprv pripravíme cesto. Do kastrólika nalejte vodu, pridajte na kúsky rozkrájané maslo a soľ. Na miernom ohni zmes za stáleho miešania zahrievajte. Nevarte!
  2. Akonáhle sa maslo rozohreje – odstavte ho z ohňa. Pridajte múku a dobre premiešajte. Znovu dajte zmes na oheň a varte, kým sa z cesta nevytvorí gule. Trvá to asi 3 minúty. Na dne kastróliku sa začne tvoriť kôrka.
  3. Preložte cesto do veľkej misy a premiešavajte ich s vajcami, ale pridávajte ich po jednom. Dbajte na to, aby cesto nebolo riedke. Je lepšie robiť to vareškou, nie v mixéri. Posledná vajcia našľahajte a postupne pridávajte. Cesto by malo byť husté, hladké a lesklé.
  4. Cesto rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie. Môžete to urobiť lyžicou alebo nastriekať zo sáčku, aby sa vytvorili “hory”. Čím nedbalejší – tým krajší. Povrch môžete urobiť aj hladký, chuť to neovplyvní.
  5. Pečte 35 minút v rúre rozohriatej na 200 stupňov. Počas pečenia rúru radšej neotvárajte.
  6. Než sa upečie cesto, pripravte si krém. Maslo je lepšie vybrať z chladničky vopred, aby zmäklo. V hlbokej panvici zohrejte 100 ml mlieka. Zložte z ohňa, pridajte múku, škrob a dôkladne premiešajte, aby sa netvorili žiadne hrudky. Prilejte zostávajúce mlieko, pridajte cukor aj vanilkový cukor. Prísady pridávajte pri miernom ohni, kým zmes nehustne. Nezabudnite neustále miešať.
  7. Hustý krém preložte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte úplne vychladnúť. Tak sa na jeho povrchu nevytvorí škrupina.
  8. V mixéri alebo metlou našľahajte maslo. Veľmi pomaly do neho vmiešajte uvarený puding, premiešavajte po každej porcii. Dávajte pozor, aby sa maslo nerozpúšťali!
  9. Vychladnutý korpus rozkrojte na polovicu a bohato potrite krémom. Krájať musíte pozdĺžne, nie naprieč! Ak máte malých plech, upečte korpusy dva.
  10. Veľmi opatrne položte druhú časť korpusu na krém, netlačte na neho. Pocukrujte práškovým cukrom a na minimálne jednu hodinu uložte do chladničky.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.