Zabudnite na kupovaný chlieb. Chrumkavý domáci chlebíček bez miesenia budete mať na stole aj vy!

Pokiaľ si nepečiete domáci chlieb len kvôli tomu, že to je náročné, tento recept vás presvedčí o opaku. Vďaka nemu budete môcť potešiť svoju rodinu čerstvým a voňavým domácim chlebíkom minimálne raz za deň.

Recept je jednoduchý a pochopí ho každá aj začínajúca gazdinka 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

530 g hladkej múky
10 g droždia
420 ml vody
1 ČL soli

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Rozpustite si droždie v teplej vode (37-39 stupňov). Múku preosejte do misky, pridajte k nej soľ, a vlejte rozpustené droždie.

2) Zamieste cesto do strednej konzistencie prikryte ho potravinovou fóliou s malým otvorom na prúdenie vzduchu a nechajte ho 2 hodiny na teplom mieste.

3) Po 2 hodinách by malo zväčšiť dvojnásobne a na jeho povrchu bude veľa bubliniek. Nezabudnite, že cesto je pripravené bez miesenie, preto ho už len prikryte fóliou alebo vekom s otvorom a vložte na noc do chladničky.

4) Na druhý deň si vyberte požadované množstvo cesta. Aby sa vám nelepilo, posypte si ruky múkou. Vyvaľkajte si cesto v múke a vyformujte z neho bochník.

5) Položte cesto na papier na pečenie posypte ho múkou a nechajte ho odstáť ďalších 40-60 minút. Medzitým si predhrejte rúru na 235 stupňov.

6) Urobte si na ceste 3 nárezy, položte ho späť na plech a pečte približne 45 minút. Po upečení nechajte chlieb vychladnúť.

7) Cesto na domáci chlieb môžete v chladničke skladovať po dobu 2 týždňov, takže si ho môžete upiecť kedykoľvek.

8) Nezabudnite ho ešte prikryť fóliou, aby sa nepokazil.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: myjsmezeny.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.