Kto by nemiloval tradičné slovenské horálky? Ale čo, keď si ich môžete urobiť doma z poctivých surovín a to je výzva.
Sú výborné a príprava je veľmi jednoduchá!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 250 g cukru
- 250 g masla
- 3 lyžice solamylu
- 80 g kakaa
- 100 g orechov (najlepšie mletých)
- 2 balenia tortové oplátky
Takto budeme v recepte postupovať:
1) Najprv rozohrejeme maslo, cukor, salko, kakao, orechy a solamyl. Veľmi dôkladne musíte premiešať. Tým vznikne hustejšie krém.
2) Pripravíme si oblátky. Prvý oblátku musíme potrieť krémom. Celkom oblátku natrieme 4x a priklopíme ju na poslednú určenú oblátku. Najlepšie urobíte keď navrch použijete papier na pečenie, do plechu potom pridajte múkou alebo cukor. Vznikne vám tzv. Domácu lis a ten uložte do chladničky.
3) Druhý deň pomaly nakrájame na kúsky. Pôjde vám to ľahko pretože oblátka cez noc dobre stuhla. Potom už je len na vás či ak budeme oblátku namáčať v poleve alebo nie.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: myjsmezeny.cz