Využívam ju do polievok, na omáčky, nátierky aj bleskové jedlá: Na tejto zelenine frčím celú zimu!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o výbornej „zelenine z dózy“, ktorú využijem skutočne na všetko, čo potrebujem.

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ju pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 kg mrkvy
  • 1 kg cibuľa
  • 1 kg papriky
  • 1 kg paradajok
  • 1 zväzok zelenej petržlenovej vňate
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 kg soli

Dôležité!!

Zaváranie so soľou:

Konzervačný účinok soli sa prejavuje pri jej koncentrácii vo výške najmenej 10 %. Je preto potrebné na určité množstvo zeleniny použiť určité množstvo soli, aby sa docielilo vytúženého výsledku. Niektoré mikroorganizmy totiž znášajú aj koncentráciu vyššiu ako 30 %. Preto je nutné si odvážiť množstvo zeleniny a dať aspoň 20% soli.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv treba umyť zeleninu. Mrkvu očistíme, taktiež cibuľu. Papriku zbavíte jadrovníka.
  2. Mrkvu nastrúhate na hrubom strúhadle. Cibuľu nadrobno nakrájate. Papriku nakrájate na menšie kocky.
  3. Nasekáte kôpor aj petržlenovú vňať. Paradajky rozkrájate na štvrtky a rozmixujete ich.
  4. Pokrájanú zeleninu dáte do misy a k nej pridáte rozmixované paradajky.
  5. Zeleninovú zmes doplníte soľou. Tá tu pôsobí ako konzervant.
  6. Teraz si pripravíte zaváracie poháre. Treba ich dobre umyť horúcou vodou a najlepšie sterilizovať.
  7. Potom poháre naplníte pripravenou zeleninovou zmesou až k hrdlu. Utlačíte lyžicou.
  8. Poháre zatvorte sterilnými viečkami a zaskrutkujete ich.
  9. Táto zelenina v pohároch sa už nemusí zavárať. Treba ju ale uchovávať na tmavom a chladnom mieste – v chladničke alebo v pivnici.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube  / Как приготовит

Vyskúšajte tiež:

Skvelá, zemiaková dobrota s kuracím mäskom: Jednoduchá a rýchla večera!
Prudko návykový koláčik: Krémovo-čokoládové kocky s mascarpone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.