Vynikajúci recept na krkovičku s kyslou kapustou. Takto ste ju ešte nepripravovali.

Za tento recept na doma nosia na rukách. Vyskúšajte recept, čo krkovičku zaručene osvieži. Určite sa vám táto pochúťka zapáči.

Reklamy

Zamiluje si to celá rodina.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Potrebné suroviny:
1 kg bravčovej krkovičky
1 veľkú cibuľu
1 kg kyslej kapusty
vývar (pol hrnčeka)
2-3 lyžice oleja
soľ, korenie, mletú papriku, sušený cesnak

Takto budeme v recepte postupovať:

Príprava krkovičky:
1.) Krkovičku necháme vcelku. Zvrchu ju narežeme, akoby sme z nej chceli vytvoriť pláty. 2.) Vznikne nám z nej pekný obrazec harmoniky, avšak treba si dať pozor, aby sme ju neprekrojili.
3.) Musí zostať v jednom kuse. Krkovičku ochutíme soľou, dobre ju okoreníme a medzi jej zárezy vložíme nakrájané kúsky cibule.

4.) Krkovičku v takejto zmesi necháme marinovať. Pokojne ju môžeme nechať v chladničke aj celú noc.
5.) Keď je krkovička pripravená, do zárezov ešte pridáme kyslú kapustu.
6.) Celé mäso opäť prikryjeme kapustou

7.) Potom na ňu vylejeme vývar, aby bolo mäso šťavnaté a zakryjeme misu.
8.) Krkovičku pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, približne 2 hodiny.
9.) Krkovičku po jej dopečení podávame.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kuchniaaleex.blogspot.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.