VYNIKAJÚCE šunkové kvety s lahodnou chuťou: Super vyzerajú a pre návštevu alebo ku telke sú ako stvorené

Zdieľať na Facebooku

Medzi obľúbené slané pečivo patrí aj salámovo-syrové slimáky. Môžete ich pripravovať tak z kysnutého, tak z lístkového cesta.

Reklamy

Obe varianty sú jednoduché, veľmi vyhľadávané a chutné. Sú už tiež ale notoricky známe. Nemáte chuť pripraviť aj zmenenú variantu?

Vaša rodina bude nadšená, rovnako ako priatelia a blízki. Stará pravda je, že sa je aj očami. Preto keď sa pochválite salámovými kvetmi, budete za hviezdu.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 200 ml mlieka
– 1 vajce
– 75 g masla
– 20 g čerstvého droždia
– 1 lyžičku sušeného droždia
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica cukru
– cca 1 kg hladkej múky
– 300 g obľúbeného salámy

Takto budeme v recepte postupovať:

1)

Do teplého mlieka pridajte všetko droždie, pridajte ďalšie suroviny a dajte vypracované cesto vykysnúť na teplé miesto.

2)

Podľa vhodnej formy, napríklad hrnčeka, si vytvorte z cesta tenké placky. Na jednu kyticu sú vždy potrebné dve placky.

3)

Medzi každé dva kruhy umiestnite koliesko salámy a spojte.

4)

Potom spojené placky zarežte ôsmymi rezmi smerom od stredu, ktorý však zachovajte neporušený.

5)

Každý cíp rezu otočte opačným smerom o 70 stupňov. Z placky vykukuje saláma. A to sme chceli.

6)

Potrite žĺtkom a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte dozlatista.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.