K Vianociam neodmysliteľne patria cukrovinky, ktoré sa často pečú niekoľko dní aj týždňov dopredu a potom sa po týchto dobrotách vždy len zapráši. Existuje nespočetné množstvo druhov koláčov, ale tento je jeden z tých najlepších.
Tieto vynikajúce krémové čokoládové rožky si môžete vychutnať nielen na Vianoce pri stromčeku, ale môžete ich pripraviť na akúkoľvek oslavu. S týmto receptom zaručene ohromíte všetkých prítomných.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
- 4 bielky
- 30 dkg preosiateho práškového cukru
- 15 dkg mletých orechov
- 3 dkg hladkej múky special
- papier na pečenie
krém:
- 4 vajcia
- 20 dkg cukru kryštál
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla 82%
- 2 polievkové lyžice kakaa
- čokoláda na varenie
Takto budeme postupovať:
- Vyšľaháme spolu bielky a cukor do peny a dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme do zhustnutia. Akonáhle pena začne hustnúť, pridáme orechy a múku. Dobre premiešame a odstránime z tepla. Je dôležité dlho zmes šľahať (cca 20 minút vo vodnom kúpeli), inak by sa rožteky roztekali. Môžete vyskúšať konzistenciu natiahnutím na lyžičku a keď pevne drží a nesteká, môžete odstaviť z tepla. Pri chladnutí hmota hustne, preto ju necháme 10-15 minút odpočívať.
- Pomocou ozdobného striekatka vytvoríme na papier na pečenie tyčinky, alebo tvar rožteka.
- Sušíme v rúre pri 50 stupňoch do zlatista.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme kakao a šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia zmesi. Necháme vychladnúť. Rozpustíme maslo a po lyžičkách pridáme krém. Nakoniec dobre vyšľaháme. Upečené a vysušené rožteky ozdobíme krémom a odložíme do chladničky stuhnúť. Nakoniec rožteky namočíme do rozpustenej čokolády a môžeme podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: http://receptyakeber.blogspot.com/2012/09/parizske-rozky.html