Vynikajúce parížske rožteky s čokoládou! Pochutí si celá rodinka!

K Vianociam neodmysliteľne patria cukrovinky, ktoré sa často pečú niekoľko dní aj týždňov dopredu a potom sa po týchto dobrotách vždy len zapráši. Existuje nespočetné množstvo druhov koláčov, ale tento je jeden z tých najlepších.

Tieto vynikajúce krémové čokoládové rožky si môžete vychutnať nielen na Vianoce pri stromčeku, ale môžete ich pripraviť na akúkoľvek oslavu. S týmto receptom zaručene ohromíte všetkých prítomných.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 4 bielky
  • 30 dkg preosiateho práškového cukru
  • 15 dkg mletých orechov
  • 3 dkg hladkej múky special
  • papier na pečenie

krém:

  • 4 vajcia
  • 20 dkg cukru kryštál
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla 82%
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • čokoláda na varenie

Takto budeme postupovať:

  • Vyšľaháme spolu bielky a cukor do peny a dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme do zhustnutia. Akonáhle pena začne hustnúť, pridáme orechy a múku. Dobre premiešame a odstránime z tepla. Je dôležité dlho zmes šľahať (cca 20 minút vo vodnom kúpeli), inak by sa rožteky roztekali. Môžete vyskúšať konzistenciu natiahnutím na lyžičku a keď pevne drží a nesteká, môžete odstaviť z tepla. Pri chladnutí hmota hustne, preto ju necháme 10-15 minút odpočívať.
  • Pomocou ozdobného striekatka vytvoríme na papier na pečenie tyčinky, alebo tvar rožteka.
  • Sušíme v rúre pri 50 stupňoch do zlatista.
  • Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme kakao a šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia zmesi. Necháme vychladnúť. Rozpustíme maslo a po lyžičkách pridáme krém. Nakoniec dobre vyšľaháme. Upečené a vysušené rožteky ozdobíme krémom a odložíme do chladničky stuhnúť. Nakoniec rožteky namočíme do rozpustenej čokolády a môžeme podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: http://receptyakeber.blogspot.com/2012/09/parizske-rozky.html

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.