Výborné jednohubky ,,ROVENŠŤANSKÉ ŽABY ” dostanú každého

Dnes tu máme skutočne výborné jednohubky, ktoré sa nedá nemilovať. My sme si ich tiež zamilovali takmer okamžite. Potešte aj Vy svoju návštevu, alebo si ich pripravte len tak ku telke.

Reklamy

Rodina sa taktiež veľmi poteší z chutných jednohubiek

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto: 500 g  hladkej múky, 300 ml mlieka, 30 g masla, 30g kvasníc, lyžička cukru, štipka soli
náplň: 125 g masla, 125 g syru Lučina, 3 strúčiky cesnaku, soľ
ďalej: 1 vajce na potretie, sezamové semienko, 3 – 4 nožičky klobásy, petržlenová vňať

Takto budeme v recepte postupovať:

Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto a necháme nakysnúť. Ak máme domácu pekáreň, cesto urobí za nás. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme kolieska s priemerom 3 – 3,5 cm. Naskladáme je na plechy vyložené papierom na pečenie, každé koliesko potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Na plechu necháme ešte asi 10 minút kysnúť a vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C. Pečieme dozlatista asi 15 minút.
Upečené a vychladnuté rozkrojíme vodorovne do 2/3. Vnútri natrieme náplňou, vložíme koliesko klobásy a kúsok zelenej petržlenovej vňate.
Plnka: Maslo vymiešame so syrom a prelisovaným cesnakom, podľa chuti dosolíme.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: Facebook/vase oblibene recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.