Výborné cuketové lasagne vhodné na desiatu, či pre návštevu! Jednoduchá príprava!

Slané variácie koláčov a rôzne zapekané jedlá sú v poslednej dobe populárne, či už sú to mäsité pokrmy, cestoviny, alebo zelenina. Práve kombinácia zeleniny a nejaké chutné náplne sú veľmi vhodné na toto obdobie.

Toto jedlo sa dá konzumovať teplé, aj studené a ľahko ho pripravíte zo sezónnej zeleniny, ako je cuketa, alebo baklažán.

Príprava nie je nijako zložitá a zaberie len pár minút, o všetko ostatné sa postará rúra a vy si tak môžete vychutnať túto pochúťku bez námahy.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 stredné cukety (alebo baklažány)
  • 3-4 vajcia
  • 100 g múky (hladkej)
  • 150-200 g morčacej šunky
  • 200 g eidam, mozzarella
  • 180 g kyslá smotana 12%
  • korenie, korenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Cuketu ošúpeme, umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky.
  • Posolíme a necháme 30 minút stáť, aby pustila šťavu.
  • Tú zlejeme a plátky obalíme v oleji.
  • Plátky cukety osmažíme na panvici, odložíme na obrúsok, aby sa odsala prebytočná mastnota.
  • Môžeme ich tiež upiecť v rúre na plechu.
  • Do zapekacej misy poukladáme cuketu a pokryjeme ju šunkou a syrom, potom opäť dáme cuketu a druhú vrstvu syra a šunky.
  • Nakoniec zmiešame vajcia s kyslou smotanou a zalejeme nádobu.
  • Na povrchu posypeme syrom.
  • Pečieme pri 200 stupňoch cca 30 minút a môžeme podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.