Výborné cesnakové zemiaky pečené v rúre! Poslednou dobou je to naša obľúbená príloha!

V článku sa dnes zoznámite s pečenými zemiakmi, ktorým nikto neodolá. Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov.

Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.

Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať. Všetky chute sa prepoja a idú báječne dohromady.

Reklamy

Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné.

Sú fantastické na akýkoľvek spôsob.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 štipky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a premačknite vidličkou tak, aby rozpraskali. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky rozpraskanou stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom.
  2. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  3. V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: bidista.com

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Čokoládový skvost s fantastickým, jemným krémom: Nevieme sa ho dojesť!

Odskúšaný a celou rodinou večne ospevovaný: Domáci pravý medovník od babičky s luxusným krémom a fantastickou jemnou chuťou!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.