Výborná “Staroslovenská plnka” podľa starodávneho receptu zmizne zo stola počas sekundy

Ak máme chuť, tak hurá do toho. Ak by ste si dali niečo naozaj dobré, ale zrovna vás nenapadá, čo dobrého si pripraviť, vyskúšajte recept na báječnú plnku.

Reklamy

Ide o výbornú tradičnú plnku, ktorá je tým, najlepším, čo môžete ochutnať.

Ak si ju pripravíte podľa tohto receptu a pridáte do nej napríklad trochu žihľavy, ako sa to kedysi robievalo, budete sa potom  oblizovať ešte týždeň.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 10 až 12 rožkov
  • 8 žĺtkov
  • 8 bielkov
  • 1 maslo,
  • soľ, čierne korenie
  • drvenú majoránku
  • mletý zázvor
  • štipku muškátového orieška
  • mladú žihľavu
  • údené mäso
  • bravčová masť alebo olej na vymastenie pekáča

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Údené mäso povarte vo vode a nakrájajte ho na kocky. Vývar si ponechajte bokom. Do misky si dajte maslo, žĺtky, soľ, korenie, majoránku, zázvor, muškátový oriešok, žihľavu, najemno nakrájané rožky a mäso na kocky.
  2. Poriadne premiešajte a postupne zalejte vývarom. Z bielkov si vyšľahajte sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty. Potom vymažte pekáč, hmotu do neho rozložte a pečte dozlata.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.