Vrstvené bravčové mäso so zemiakmi na jednom pekáči – luxusná chuť a ľahká príprava!

Patríte medzi tých, ktorí radi pre svoju rodinu varia, ale v kuchyni trávia minimum času? Potom práve Vás veľmi poteší náš dnešný recept. Nepotrebujete hromadu riadu. Stačí Vám len jediný plech, pekáč, alebo zapekaciu misu a necelá polhodinka Vášho času.

Recept je navyše úžasný aj v tom, že varíte z toho, čo dom dal.

Aj preto nenájdete v recepte presné množstvo surovín. Všetko pridáte podľa vlastnej potreby, chuti a od oka. Recept jednoduchý a výsledok na tanieri famózny.

Reklamy

Takto budeme v recepte postupovať:

1)

Ľahko si naklepeme bravčové mäso. Potom ochutíme korením podľa vlastnej fantázie a chuti. Napr. gyros korenia. Mäso si môžeme tiež naložiť deň vopred.

2)

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Polovicu zemiakov dáme na dno plechu a zasypeme ľubovoľným korením.

3)

Na zemiaky bohato poukladáme plátky bielej a červenej cibule.

4)

Teraz je na rade mäso. Poukladáme na cibuľové poschodie polovicu mäsa. Môžeme teraz preliať marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Pridáme napr. Kúsky slaniny a cesnak.

5)

Potom opäť navrstvíme zemiaky, cibuľu a mäso. Môžete celé zasypať cibuľou a preliať olejom.

6)

Prekryjeme alobalom a vložíme do rúry na 50-60 minút.

7)

Kým máme mäso v rúre, pripravíme si omáčku. V miske si zmiešame kyslú smotanu, soľ, korenie, napr. Kôpor, štvorfarebné korenie a ďalšie korenie, či bylinky podľa chuti.

8)

 Ku koncu pečenia odoberieme alobal. Na poslednú vrstvu poukladáme na plátky nakrájané paradajky a zalejeme, alebo potrieme pripravenou omáčkou. Potom vložíme späť do rúry. Pečieme do chrumkavú kôrku.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  mindenegyben.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.