Voňavá zapečená cuketa so zemiakmi a tymiánom: Ľahké jedlo za pár minút!

Sezónu cukiet máme za rohom, a tí, ktorým silné mrazy nezničili úrodu, sa už určite tešia na výborné a ľahké jedlá pripravené z cukety.

Reklamy

Dnes sme si pre vás pripravili recept, ktorý chutí skutočne na jednotku.

Výborný a ľahký recept na chutné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 3 menšie cukety
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 4 paradajky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g kyslej smotany
  • strúhaný tvrdý syr podľa chuti
  • tymián podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 PL slnečnicového oleja

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Najprv si očistite, olúpte a na plátky nakrájajte zemiaky.
  2. Rovnako tak potom postupujte s paradajkami a cuketou.
  3. Plátky zeleniny potom poskladajte striedavo do pekáča, a jemne pokvapkajte olejom.
  4. Následne použite prelisovaný cesnak, ktorý naneste rovnomerne na všetku zeleninu.
  5. Všetko potom osoľte, okoreňte a okoreňte podľa Vašej chuti.
  6. Určite nezabudnite na tymián.
  7. Na záver zeleninu prelejte kyslou smotanou a zasypte strúhaným syrom.
  8. Piecť by ste mali pokrm vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 20-25 minút, kým nebude syr zlatistý.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.