Víkendová rychlovka: Nenáročný čokoládový zákusok s ľahkým mliečnym krémom!

Platí známe príslovie, že jeme aj očami. Pokiaľ si aj Vy potrpíte na detail a výsledný vzhľad a prezentáciu hotového pokrmu, iste trávite prípravou v kuchyni hodiny a hodiny času. Čo ale keď sa ponáhľate?

Lepšie, než nerobiť žiadny koláč je inšpirovať sa naším jednoduchým receptom, ktorý je veľmi rýchly a ktorého výsledkom je krásny a chutný zákusok s krémom, ktorý len na pohľad vyzýva každého k ochutnaniu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 2 šálky mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1,5 šálky cukru
  • 6 lyžíc kakaa
  • 4 lyžičky prášku do pečiva

zloženie krému

  • 2 šálky mlieka
  • 1 šálka cukru
  • 3 lyžice múky
  • 1 vajce

zloženie polevy

  • 3 lyžice kakaa
  • 6 lyžíc cukru
  • 50 g masla
  • 3 lyžice kyslej smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešajte suché prípravy cesta. Zohrejte mlieko a prilejte ho do zmesi, dôkladne premiešajte. Cesto vlejte do plechu a pečte 40 minút pri 180 stupňoch.
  • Zahrejte mlieko, v miske zmiešajte vajcia s cukrom a múkou, vlejte horúce mlieko do výslednej hmoty a zohrejte na sporáku. Za stáleho miešania povarte a teplý krém namažte na cesto. Zmiešajte všetky zložky polevy vo vodnom kúpeli a výslednú zmesou polejte povrch torty. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: goodcookbook.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.