VIANOČNÝ recept na KRÁĽOVSKÉ ŽĹTKOVÉ REZY: Tradičný babičkin recept, ktorý nemá chybu

Keď nájdete dobrý recept na dezert, bolo by hriechom ho nepripraviť.

Jedným takým je tento jednoduchý ale vynikajúci žĺtkový rez, ktorý tvorí vynikajúcu chuťovú kombináciu s čokoládovým krémom.

Môžete ho pripraviť spoločne s cukrovinkami a podávať ho na slávnostný stôl.

Reklamy

Chutí skutočne lahodne!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g múky/ hladká
  • 150 g margarínu
  • 150 g cukru
  • 2 balenia prášku do pečiva
  • 3 vaječné žĺtky
  • mlieko

krém

  • 200 ml vanilkového mlieka
  • 2 lyžice kakaa
  • 10 ml rumu
  • 100 g masla
  • 100 g cukru

poleva

  • 3 vajcia
  • 200 g cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Všetky prísady na cesto zmiešajte a rozdeľte na tri kusy. Každý kus rozvaľkajte a samostatne upečte na plechu.
  • Zmiešajte vanilkové mlieko s kakaom a rumom. Zahrejte a chvíľu povarte. Po vychladnutí vmiešajte maslo, cukor a vyšľahajte krém.
  • Zostavte tortu tak, že medzi jednotlivé vrstvy cesta naplníte vrstvu krému.
  • Nakoniec vyšľahajte bielky s cukrom a zohrejte. Výslednú zmes použite ako polevu na povrch torty. Na záver zasypte tortu strúhanou čokoládou a nechajte stuhnúť v chladničke niekoľko hodín pred podávaním.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: humormagazin.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.