VIANOČNÉ ŠAMROLE: Odskušaný babičkin recept, ktorý sme si zamilovali už dávno celá rodina!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný babičkin recept na vianočné šamrole, ktoré sme si zamilovali.

Chutia naozaj báječne a podľa tohto receptu sa Nám vždy podaria.

Pripravte si ja vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 lístkové cesto
  • 4 ks vajíčka
  • hladka múka
  • kryštálový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Lístkové cesto si vyvaľkáme na cca 3 mm hrúbku a dĺžku cca 35 cm pásik a obtáčame na železné rúrky.
  2. Keď máme všetky rúrky obtočene ,tak ich  celé potrieme žĺtkom.
  3. Potom si natrieme plech trochou oleja a dáme papier na pečenie, na ktorý poukladáme šamrole
  4. Vložíme do rúry na cca 165 C podľa rúry a cca 20 minút ,keď sú  zafarbene do červena ,tak ich vyberieme a po chvíľke ich sťahujeme z kovových rúrok.

Plnka postup:

  1. Oddelíme si na vajíčkach žĺtok od bielka , žĺtkom sme natierali šamrole, keď sme ich išli upiecť a bielka, ktoré ostali využijeme na penovu plnku.
  2. Ja dávam na 1 bielko 60g kryštálového cukru.
  3. Bielka si vyšľaháme dotuha ,keď mám 4 bielka ,tak dám 240g kryštálového cukru.
  4. Dáme si do hrnca vodu nech nám začne vrieť a dám nad to misku s vyšľahanými bielkami na sneh, postupne šľaháme nad parou mixérom a pridávame kryšt. cukor postupne po lyžičkách, až kým sa cukor úplne neroztopí.
  5. Cca 15-20 minút a cukor je krásne rozpustený a penová snehová plnka je hotová.
  6. Môžeme plniť šamrole.
  7. Na koniec šamrole už len pocukrovať práškovým cukrom a máme hotovo!
Z jedného lístkového cesta ich vyjde 20 až 24 ks. Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: receptyodbabky.sk

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.