Dnes sme si pre Vás pripravili výborný babičkin recept na vianočné šamrole, ktoré sme si zamilovali.
Chutia naozaj báječne a podľa tohto receptu sa Nám vždy podaria.
Pripravte si ja vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 lístkové cesto
- 4 ks vajíčka
- hladka múka
- kryštálový cukor
Takto budeme v recepte postupovať:
- Lístkové cesto si vyvaľkáme na cca 3 mm hrúbku a dĺžku cca 35 cm pásik a obtáčame na železné rúrky.
- Keď máme všetky rúrky obtočene ,tak ich celé potrieme žĺtkom.
- Potom si natrieme plech trochou oleja a dáme papier na pečenie, na ktorý poukladáme šamrole
- Vložíme do rúry na cca 165 C podľa rúry a cca 20 minút ,keď sú zafarbene do červena ,tak ich vyberieme a po chvíľke ich sťahujeme z kovových rúrok.
Plnka postup:
- Oddelíme si na vajíčkach žĺtok od bielka , žĺtkom sme natierali šamrole, keď sme ich išli upiecť a bielka, ktoré ostali využijeme na penovu plnku.
- Ja dávam na 1 bielko 60g kryštálového cukru.
- Bielka si vyšľaháme dotuha ,keď mám 4 bielka ,tak dám 240g kryštálového cukru.
- Dáme si do hrnca vodu nech nám začne vrieť a dám nad to misku s vyšľahanými bielkami na sneh, postupne šľaháme nad parou mixérom a pridávame kryšt. cukor postupne po lyžičkách, až kým sa cukor úplne neroztopí.
- Cca 15-20 minút a cukor je krásne rozpustený a penová snehová plnka je hotová.
- Môžeme plniť šamrole.
- Na koniec šamrole už len pocukrovať práškovým cukrom a máme hotovo!
Z jedného lístkového cesta ich vyjde 20 až 24 ks. Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
zdroj: receptyodbabky.sk