Vianočná dobrota zo základných surovín: Nepečená maškrta, ktorú sme si zamilovali už hneď pri prvom súste!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu, na ktorú potrebujete len pár ingrediencií, ktoré určite nájdete vo vašej kuchyni.

Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že si ju zamilujete.

Chutí naozaj skvele a zvládne ju pripraviť každý.

Reklamy
Navyše aj super vyzerá, čo myslíte?

Ak by ste si predsa len chceli pozrieť postup prípravy na túto dobrotu, na konci článku nájdete video s postupom.

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • pražené arašidy – 700 g
  • med – 5 lyžíc

Na polevu budeme potrebovať:

  • horká čokoláda – 400 g
  • olej – 3 lyžice

Na ozdobu budeme potrebovať:

  • biela čokoláda – podľa potreby

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pomelieme arašidy pomocou kuchynského robota.  Pre pohodlie to môžete urobiť v niekoľkých krokoch. Namleté ​​oriešky vložte do hlbokej misy. K orechom pridajte tekutý med. Teraz si nasaďte rukavice a obe ingrediencie spolu premiešajte rukami. Vypracujte pevné a homogénne cesto.
  2. Arašidové cesto umiestnite na pruh papiera na pečenie, zakryte potravinárskou fóliou a vyvaľkajte z neho plát štvorcového tvaru. Cesto môžete natiahnuť na požadovanú hrúbku a veľkosť. Dôležité je, aby zodpovedala tvaru plechu, pekáča alebo tácky, do ktorej budete chcieť cesto presunúť. Musíte si preto zvoliť plech alebo veľkú tácku, ktorú vyložíte papierom na pečenie a podľa toho zvoliť veľkosť plátu cesta.
  3. Teraz si pripravte polevu. Do hrnca vložte horkú čokoládu a rastlinný olej. Ingrediencie spoločne rozpustite vo vodnom kúpeli alebo na miernom ohni za stáleho miešania. Vršok cesta zalejte získanou polevou a rovnomerne ju rozotrite stierkou.
  4. Plech vložte aspoň na hodinu do chladničky, aby čokoláda  vychladla a  stuhla. Potom vyberte plech a dezert otočte na iný papier na pečenie cestom hore. Odstráňte papier, s ktorým bol dezert v chladničke. Takto ho vložte späť na plech alebo tácku a polejte druhým množstvom čokoládovej polevy.
  5. Dezert môžete ozdobiť rozpustenou bielou čokoládou podľa svojich predstáv.
  6. Vložte na ďalšiu hodinu do chladničky, dezert nakrájajte a užite si jeho sladkú chuť.

Sledujte video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com/ Jednoduché a vynikajúce

Už teraz sa ich nevieme dočkať: VIANOČNÉ vanilkové rožteky: Podľa tohto obľúbeného receptu sa mi vždy podaria na jednotku!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.