Vianočná čokoládová torta s orechmi: Pripravujeme pravidelne každé VIANOCE!

Orechové zákusky ku jeseni a zime jednoducho patria a my sa ich vždy hlavne v tomto období nevieme dojesť.

Dnes sme si preto pre Vás pripravili presne takú orechovú dobrotu, akú pripravujeme pravidelne a Nám sa ku sviatkom jednoducho hodí.

Pripravte si aj vy túto maškrtu a uvidíte, že nebudete ľutovať, je báječná!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • biely jogurt – 250 g
  • cukor – 200 g
  • polohrubá múka – 160 g
  • kakao – 30 g
  • vajcia – 1 ks
  • olej – 3 lyžice
  • citrónová šťava – 1 lyžička
  • jedlá sóda – 1 lyžička
  • soľ – 1 štipka

Na krém budeme potrebovať:

  • kyslá smotana – 500 g
  • práškový cukor – 3 lyžice
  • drvené orechy – druh môžete vybrať podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V mise rozmiešate vajcia spolu s krupicovým cukrom do peny. Potom pridajte biely jogurt, jedlú sódu, slnečnicový olej, citrónovú šťavu a prepojte metličkou alebo mixérom.
  2. Nakoniec vsypte do zmesi aj preosiatu polohrubú múku s kakaovým práškom, štipku soli a vypracujte polotekuté hladké cesto.
  3. Vlejte ho do guľatej formy na koláč s papierom na pečenie a dajte korpus piecť do rúry 35 až 40 minút pri teplote 180 °C.
  4. Kým sa korpus upečie, pustite sa do prípravy smotanovej náplne. V mise si vyšľahajte kyslú smotanu spolu s práškovým cukrom a zmes nechajte chvíľu chladiť v chladničke.
  5. Vyberte čokoládový korpus a po vychladnutí rozrežte na tri rovnako široké pláty.
  6. Ten spodný pomažte krémom zo smotany, posypte nadrvenými orechmi a priklopte druhým plátom. Postup opakujte aj s tretím plátom.
  7. Zvyšným krémom potom pomažte povrch torty a posypte aj orieškami. Rozomletým korpusom môžeme obsýpať okraje.
  8. Dezert nakoniec nechajte stuhnúť v chladničke cca 3 hodiny minimálne.

Video postup:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/Калнина Наталья

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.