Veľmi lahodná kokosová maškrta, ktorú sme si celá rodina hneď doma zamilovali!

Dnes pre vás máme výnimočný dezert, ktorý si zamilujete už po prvom súste!

Tento recept sme si my osobne veľmi obľúbili, a nevieme sa dočkať, kedy si ho pripravíme znova. Skúste si ho pripraviť aj vy – výsledok vás určite nadchne!

Ingrediencie a postup na túto lahôdku:

Reklamy

1. Príprava cesta:

  • Vymastite a vysypte múkou plech s rozmermi 30×40 cm.
  • Ingrediencie:
    • 6 bielkov
    • 120 g cukru
    • 5 g soli

    Postup: Z vyššie uvedených ingrediencií vyšľahajte tuhý sneh. Potom pridajte 6 žĺtkov a ešte raz dôkladne prešľahajte.

2. Suché prísady:

  • 80 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 8 g prášku do pečiva

Tieto suché prísady jemne vmiešajte do snehu. Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.

3. Kokosová vrstva:

  • 4 bielka
  • 80 g cukru
  • 120 g strúhaného kokosu

Z vyššie uvedených ingrediencií vyšľahajte sneh a jemne primiešajte kokos. Túto kokosovú zmes naneste na upečený plát cesta a vráťte ho do rúry. Pečte pri 180 °C ďalších 15 minút.

4. Pudingová vrstva:

  • 3 dl mlieka
  • 120 g cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 4 žĺtky

Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, pridajte mlieko a uvarte hustý puding. Nechajte ho vychladnúť asi 30 minút.

5. Krém:

  • 100 g masla

Vyšľahajte maslo a vmiešajte ho do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne natrite na vychladnutý plát cesta. Potom do krému vtlačte kúsky ananásu z kompótu (200 g ananásového kompótu).

6. Šľahačka a zdobenie:

  • 2 dl smotany
  • 50 g práškového cukru

Vyšľahajte šľahačku a natrite ju na vrstvu krému s ananásom. Na záver postrúhajte 50 g bielej čokolády a celý dezert nechajte schladiť v chladničke na 30 minút.

Video recept:

Dobrú chuť!

Nezabudnite sa podeliť s rodinou a priateľmi – tento dezert si zamilujú!

Ak sa vám recept páčil, dajte LIKE našej stránke, kde nájdete ďalšie skvelé recepty na každý deň.

Zdroj: Cookrate – Cakes

Mohlo by Vás tiež zaujímať:

Skvelé, orechové rezy, ktoré nemajú fakt žiadnu chybu: Podľa babičkinho receptu sa nám vždy podarili!

100-ročný recept na babičkine veterníky ktorých nikdy nie je dosť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.