Dnes pre vás máme výnimočný dezert, ktorý si zamilujete už po prvom súste!
Tento recept sme si my osobne veľmi obľúbili, a nevieme sa dočkať, kedy si ho pripravíme znova. Skúste si ho pripraviť aj vy – výsledok vás určite nadchne!
Ingrediencie a postup na túto lahôdku:
1. Príprava cesta:
- Vymastite a vysypte múkou plech s rozmermi 30×40 cm.
- Ingrediencie:
- 6 bielkov
- 120 g cukru
- 5 g soli
Postup: Z vyššie uvedených ingrediencií vyšľahajte tuhý sneh. Potom pridajte 6 žĺtkov a ešte raz dôkladne prešľahajte.
2. Suché prísady:
- 80 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 8 g prášku do pečiva
Tieto suché prísady jemne vmiešajte do snehu. Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.
3. Kokosová vrstva:
- 4 bielka
- 80 g cukru
- 120 g strúhaného kokosu
Z vyššie uvedených ingrediencií vyšľahajte sneh a jemne primiešajte kokos. Túto kokosovú zmes naneste na upečený plát cesta a vráťte ho do rúry. Pečte pri 180 °C ďalších 15 minút.
4. Pudingová vrstva:
- 3 dl mlieka
- 120 g cukru
- 40 g kukuričného škrobu
- 4 žĺtky
Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, pridajte mlieko a uvarte hustý puding. Nechajte ho vychladnúť asi 30 minút.
5. Krém:
- 100 g masla
Vyšľahajte maslo a vmiešajte ho do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne natrite na vychladnutý plát cesta. Potom do krému vtlačte kúsky ananásu z kompótu (200 g ananásového kompótu).
6. Šľahačka a zdobenie:
- 2 dl smotany
- 50 g práškového cukru
Vyšľahajte šľahačku a natrite ju na vrstvu krému s ananásom. Na záver postrúhajte 50 g bielej čokolády a celý dezert nechajte schladiť v chladničke na 30 minút.
Video recept:
Dobrú chuť!
Nezabudnite sa podeliť s rodinou a priateľmi – tento dezert si zamilujú!
Ak sa vám recept páčil, dajte LIKE našej stránke, kde nájdete ďalšie skvelé recepty na každý deň.
Zdroj: Cookrate – Cakes