Tieto knedle budú skutočným hitom na vašom stole! Zbožňuje ich celá rodina a hostia sa z nich takmer posadili na zadok. Recept prezradím každému, kto sa spýta – nie je to žiadne veľké tajomstvo.
Skúste ho aj vy. Vychutnajte si vzdušné a ľahké cesto so šťavnatou mäsovou náplňou – mňam, oblížete všetkých desať!.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- zemiaky – 400 g
- múka – 350 g
- krupička – 2 polievkové lyžice
- vajcia – 1 ks
- soľ – podľa chuti
- Plnka: 250 g kuracieho filé, 1 cibuľa, 30 ml vody, čierne korenie, soľ, smotana, maslo, vyprážané cibuľka pri servírovaní
Takto budeme v recepte postupovať:
- Oškrabte a nakrájajte zemiaky, zalejte ich vodou a uvarte ich. Zlejte vodu, roztlačte zemiaky na kašu a nechajte vychladnúť.
- Vsypte do kaše krupicu, vyšľahané vajcia a všetko zmiešajte, postupne pridávajte múku a vypracujte mäkké, trochu lepivé cesto. Nechajte pol hodiny odpočívať.
- Nakrájajte cibuľu a filé, rozmixujte ich v mixéri, pridajte korenie, posoľte, dolejte vodu a premiešajte.
- Ruky a vál posypte múkou.
- Rozdeľte cesto na malé kúsky, urobte z každého kúsku placku a doprostred dajte polievkovú lyžicu plnky a vypracujte malé knedle.
- Osolenú vodu priveďte k varu, pridajte knedle a varte, kým nevyplávajú nahor, stlmte plameň a povarte ešte 10 minút.
- Hotové knedle posypte opraženou cibuľkou a polejte maslom a smotanou.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: zenyvedia.sk