Veľmi chutné a sýte knedle s mäsom – jedno z najlepších jedál tradičnej ukrajinskej kuchyne

Tieto knedle budú skutočným hitom na vašom stole! Zbožňuje ich celá rodina a hostia sa z nich takmer posadili na zadok. Recept prezradím každému, kto sa spýta – nie je to žiadne veľké tajomstvo.

Reklamy

Skúste ho aj vy. Vychutnajte si vzdušné a ľahké cesto so šťavnatou mäsovou náplňou – mňam, oblížete všetkých desať!.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • zemiaky – 400 g
  • múka – 350 g
  • krupička – 2 polievkové lyžice
  • vajcia – 1 ks
  • soľ – podľa chuti
  • Plnka: 250 g kuracieho filé, 1 cibuľa, 30 ml vody, čierne korenie, soľ, smotana, maslo, vyprážané cibuľka pri servírovaní

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Oškrabte a nakrájajte zemiaky, zalejte ich vodou a uvarte ich. Zlejte vodu, roztlačte zemiaky na kašu a nechajte vychladnúť.
  • Vsypte do kaše krupicu, vyšľahané vajcia a všetko zmiešajte, postupne pridávajte múku a vypracujte mäkké, trochu lepivé cesto. Nechajte pol hodiny odpočívať.
  • Nakrájajte cibuľu a filé, rozmixujte ich v mixéri, pridajte korenie, posoľte, dolejte vodu a premiešajte.
  • Ruky a vál posypte múkou.
  • Rozdeľte cesto na malé kúsky, urobte z každého kúsku placku a doprostred dajte polievkovú lyžicu plnky a vypracujte malé knedle.
  • Osolenú vodu priveďte k varu, pridajte knedle a varte, kým nevyplávajú nahor, stlmte plameň a povarte ešte 10 minút.
  • Hotové knedle posypte opraženou cibuľkou a polejte maslom a smotanou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: zenyvedia.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.