Veľmi chutné a sýte knedle s mäsom – jedno z najlepších jedál tradičnej ukrajinskej kuchyne

Tieto knedle budú skutočným hitom na vašom stole! Zbožňuje ich celá rodina a hostia sa z nich takmer posadili na zadok. Recept prezradím každému, kto sa spýta – nie je to žiadne veľké tajomstvo.

Skúste ho aj vy. Vychutnajte si vzdušné a ľahké cesto so šťavnatou mäsovou náplňou – mňam, oblížete všetkých desať!.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • zemiaky – 400 g
  • múka – 350 g
  • krupička – 2 polievkové lyžice
  • vajcia – 1 ks
  • soľ – podľa chuti
  • Plnka: 250 g kuracieho filé, 1 cibuľa, 30 ml vody, čierne korenie, soľ, smotana, maslo, vyprážané cibuľka pri servírovaní

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Oškrabte a nakrájajte zemiaky, zalejte ich vodou a uvarte ich. Zlejte vodu, roztlačte zemiaky na kašu a nechajte vychladnúť.
  • Vsypte do kaše krupicu, vyšľahané vajcia a všetko zmiešajte, postupne pridávajte múku a vypracujte mäkké, trochu lepivé cesto. Nechajte pol hodiny odpočívať.
  • Nakrájajte cibuľu a filé, rozmixujte ich v mixéri, pridajte korenie, posoľte, dolejte vodu a premiešajte.
  • Ruky a vál posypte múkou.
  • Rozdeľte cesto na malé kúsky, urobte z každého kúsku placku a doprostred dajte polievkovú lyžicu plnky a vypracujte malé knedle.
  • Osolenú vodu priveďte k varu, pridajte knedle a varte, kým nevyplávajú nahor, stlmte plameň a povarte ešte 10 minút.
  • Hotové knedle posypte opraženou cibuľkou a polejte maslom a smotanou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: zenyvedia.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.