Veľkonočný tvarohový koláčik: Jemný ako perinka!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný koláčik, ktorý ocenia aj tí najväčší maškrtníci.

Reč je o výbornom tvarohovom koláčiku, ktorý už pri prvom súste prekvapí svojou jemnosťou.

Chutí naozaj dokonale!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 120 gramov polohrubej múky
  • 120 gramov krupicového cukru
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 gramov mäkkého tvarohu
  • 250 mililitrov smotany na šľahanie
  • 4 vajíčka
  • lyžičku vanilkového cukru
  • štipku soli
  • 120 gramov práškového cukru
  • jednu lyžicu kakaového prášku

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si v mise vyšľahajte vajcia s krupicovými a vanilkovým cukrom do peny. Potom do zmesi postupne pridajte polohrubú múku, kypriaci prášok, štipku soli a vymiešajte hladké cesto. Následne vezmite plech vystlaný papierom na pečenie ideálne s priemerom 20 x 20 centimetrov a vlejte do neho pripravené cesto. To potom dajte piecť do rúry na pol hodiny pri 190 stupňoch Celzia. Upečený korpus vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  2. V jednej väčšej mise si vyšľahajte smotanu do tuha, potom postupne do hmoty zapracujte aj mäkký tvaroh a práškový cukor, aby Vám vznikla homogénna krémová zmes. Vychladnutý korpus rozrežte uprostred pozdĺžne na dva rovnako široké pláty. Na ten spodný navrstvite dostatočné množstvo krémovej náplne z tvarohu a smotany a priklopte druhým plátom piškóty.
  3. Zvyšným krémom potrite tortu aj na celom povrchu a posypte kakaovým práškom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň..

zdroj: otozh.com.ua/2020/05/10/suchasnij-recept-biskvitnogo-torta-z-kremom-na-osnovi-domashnogo-siru/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.