Veľkonočné kokosové slimáky s bleskurýchlou prípravou a absolútne fantastickú chuťou

Ukážeme Vám teraz báječný recept na kokosové slimáky. Tie nie sú až tak obvyklé, ale ak máte radi kokos , sú pre Vás jasnou voľbou.

Reklamy

Fantasticky sa hodia deťom na raňajky, či desiatu do školy. 

Ani vy nimi však nepohrdnete, napr. k šálke dobrej kávy.

Kokosové slimáky sú ešte dlho po upečení kypré a vláčne

Naozaj si pochutnáte Vy, aj všetci členovia Vašej rodiny.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 700 g hladkej múky
  • 250 g zmäknutého masla
  • kocka droždie
  • 3 dl mlieka
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 2 vajcia
  • soľ

NÁPLŇ

  • 100 g kokosu

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Zarobíme si kvások. Trochu vlažného mlieka zmiešajte s trochou cukru a rozdroleným droždím. Až kvások vzíde, spojte ho so zvyšnými ingredienciami. Cesto spracujte a uložte do misy, prekryte plátenou utierkou a uložte na teplé miesto. Až cesto zdvojnásobí svoj objem, môžete s ním začať pracovať.
  2. Po vykysnutí si cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vyvaľkajte a vykrojte si podlhovasté obdĺžniky. Pokiaľ chcete kokosovú náplň ešte vylepšiť, premiešajte si v miske kokos a trochu zmäknutého masla. Kokosovou zmesou husto poprášte jednotlivé obdĺžniky.
  3. Začnite namotávať obdĺžniky do slimákov. Môžete si pomôcť prstom, alebo opačný koncom varešky.
  4. Namotané slimáky prekryte utierkou a nechajte ešte desať minút odpočívať.
  5. Potom si vyložte plech papierom na pečenie, naskladajte slimáky tesne vedľa seba a v predhriatej rúre pečte 30 minút na 180 stupňov. Hotové slimáky môžete poprášiť práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú

zdroj:  ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.