VEĽKONOČNÉ domáce venčeky z odpaľovaného cesta: Tieto cez sviatky u nás doma jednoducho nesmú chýbať!!

Dnes sme si pre vás pripravili recept, ktorý si zamiloval asi každý, kto niekedy tieto venčeky vyskúšal.

Výborná maškrta je totiž výborným nápadom na obohatenie sviatočného stola.

Chutia perfektne!

Reklamy

Mňam!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 pohár hladkej múky
  • 1 až 2 vaječné bielky
  • 250 mililitrov vody
  • 100 gramov masla
  • ¼ lyžičky soli
  • 2 lyžice cukru

Na polevu:

  • 4 až 5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžicu medu
  • ½ pohára práškového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hlbšej panvice nalejte vodu, vložte maslo, cukor, soľ a nechajte rozpustiť na strednom plameni. Keď sa voda začne variť, znížte teplotu na minimum a postupne prisypávajte do tekutiny preosiatu hladkú múku. Hmotu miešajte, aby ste získali homogénne odpaľované cesto. To je potreba prevariť asi minútu, aby sa z neho odparila voda. Potom nechajte cesto vychladnúť.
  2. Neskôr čo cesto vychladne, zapracujte do neho vajcia. Hotovú zmes navrstvíme nakoniec do cukrárskeho vrecka. V ďalšej fáze si z papiera na pečenie vystrihnite štvorce s veľkosťou 7 x 7 cm a na ne nastriekajte venčeky.
  3. Ďalej si rozpáľte slnečnicový olej v hlbokej panvici alebo hrnci a z dielikov papiera vyklápajte do rozžeraveného tuku jednotlivé kolieska z cesta. Vysmažte ich dozlatista z oboch strán.
  4. Nakoniec ich vyberte a dajte na savé papierové utierky, aby sa odsal prebytočný tuk. V poslednej fáze si pripravte polevu.
  5. V malom kastróliku si rozpustite med v mlieku a pridajte pol pohára práškového cukru. Všetko metličkou prepojte, aby ste získali hladkú cukrovú polevu. Tou polievajte hotové venčeky a nechajte zaschnúť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: http://buratinsburger.ru/kolechki-iz-zavarnogo-testa-v-beloj-glazuri

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.