VEĽKONOČNÁ MAŠKRTA Z HRNČEKA: Krémový makovník, s kyslou smotanou a marmeládou: Rychlovka s lahodnou chuťou

Úžasne kyprý a vláčny makový koláč vôbec nemusí byť obyčajný. Väčšinou o makových buchtách počúvame , že sú suché, drobia sa a sú nič moc.

Reklamy

Svedčí o tom aj to, že z plechu nezmiznú počas mrknutia oka tak, ako niektoré iné pochúťky.

Avšak po prečítaní a vyskúšaní dnešného receptu, budete musieť túto makovú buchtu s marmeládou piecť potajomky.

Inak sa po nej totiž okamžite zapráši.

Kombinácia vanilky a višňovej marmelády je úžasná.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 250 g maku
– 1 hrnček polohrubej múky
– 1 hrnček práškového cukru
– 1 prášok do pečiva
– 1 hrnček mlieka
– 2 lyžice slnečnicového oleja
– 1 vajce
– 450 g višňovej marmelády

Krém
– 1 vrecúško vanilkového pudingu
– 3 lyžice cukru
– 4 dl čerešňového džúsu, alebo šťavy z kompótu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.
  2. Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.
  3. Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zahriatej šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.
  4. Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.
  5. Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovou zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.
  6. Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste marmeladovú, vanilkovou zmes. Priklopte vrchný plát makového koláča

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.