Aj Vy patríte medzi milovníkov zemiakového šalátu? Či už ako príloha k mäsu, alebo samostatne, zemiakový šalát patrí jednoznačne medzi obľúbené, slovenské jedlá.
Chuť zemiakového šalátu máme väčšinou spojenú s Vianocami a napr. S Veľkou Nocou.
Pokiaľ ale vyskúšate zemiakový šalát, ktorý Vám dnes predstavíme, nevydržíte naň čakať až do Vianoc. Nájdete si pre jeho chuť a netradičný vzhľad aj obyčajnejšie príležitosti.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 10 stredných, až veľkých zemiakov
– 8 vajec uvarených natvrdo
– Majonéza
– Kyslá smotana
– Soľ a korenie
– Červená cibuľa
– Petržlenová vňať
– Trocha horčice
Takto budeme v recepte postupovať:
1) Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladiť. Cibuľu nakrájame na krúžky. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež necháme vychladnúť.
2) Uvarené vajcia nakrájame na plátky. Tiež zemiaky nakrájame na plátky. Zmiešame majonézu, smotanu, soľ, korenie a horčicu.
3) Do veľkej misy si na dno naukladáme zemiaky. Ľahko zasypte cibuľou. To všetko potrieme majonézovú zmesou. Na tú opäť naukladáme zemiaky a potom cibuľu. Takto pokračujeme, než dôjdu zemiaky, cibuľa a majonéza.
4) Na samotných vrch vrstveného šalátu naukladáme úhľadne plátky vajec. Zasypeme petržlenovou vňaťou a vaječné žĺtky môžeme prizdobiť napr. Bodkou kečupu, alebo cherry paradajkami.
Zdieľajte tento super recept na netradičný zemiakový sálať aj s vašimi priateľmi!
Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: coolinarika.com