Veľkolepá a veľmi obľúbená torta „HUSACIE NOŽIČKY“ s čerešňami a lahodným čoko-krémom!

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na lahodný koláčik, ktorý si zamiloval každý hneď po prvom súste.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a potešte seba aj celú rodinu.

Uvidíte, že si maškrtu budete pripravovať pravidelne pre jej báječnú chuť!

Reklamy

Príprava je trochu zložitejšia, ale podľa postupu ju určite zvládnete a výsledok stojí skutočne za to!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • hladká múka – 60 g
  • trstinový cukor – 60 g
  • vanilkový cukor – 1/2 lyžičky
  • vajcia – 2 ks
  • soľ – 1 štipka

Na sirup budeme potrebovať:

  • voda – 50 ml
  • cukor – 40 g
  • rum – 1 lyžička

Na krém budeme potrebovať:

  • maslo – 300 g
  • cukor – 180 g
  • smotana na šľahanie 33% – 100 ml
  • kakao – 35 g
  • rum – 1 lyžica

Na náplň budeme potrebovať:

  • višňový kompót – 150 g

Na polevu budeme potrebovať:

  • tmavá čokoláda – 50 g
  • maslo – 35 g

Na ozdobu budeme potrebovať:

  • horká čokoláda – podľa potreby

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misky vyklepnite vajíčka, pridajte štipku soli a mixérom na najnižšej rýchlosti šľahajte, kým nezískate jemnú a hladkú konzistenciu.
  2. Do vyšľahaných vajíčok pridajte trstinový a vanilkový cukor a tentoraz na najvyššie obrátky mixujte, kým nezískate nadýchanú, belavú, objemnú a celkom pevnú hmotu hustoty pudingu. Malo by to trvať okolo 12 minút, presná doba však závisí od výkonnosti mixéra.
  3. V dvoch fázach potom k vaječnej hmote primiešajte špachtľou hladkú múku a krúživými pohybmi vedenými zdola nahor ju zapracujte do cesta. Snažte sa nemiešať príliš dlho, aby sa hmota nezrazila.
  4. Hotové cesto vložte do kruhovej tortovej formy s oddeliteľným dnom, ktorú ste predtým vyložili papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrite do rovnej vrstvy a párkrát s formou ľahko udrite o stôl, aby ste z cesta vyhnali prebytočný vzduch a nevytvorila sa vám uprostred formy hora.
  5. Formu s cestom vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C (program zdola nahor a bez ventilátora) v strednej úrovni rúry a pečte ho asi 20 minút.
  6. Hotový korpus nechajte vychladnúť na mriežke asi 2 až 3 hodiny. Potom cesto zabaľte do priľnavéj potravinárskej fólie a nechajte ho 24 hodín odpočívať.
  7. Po uplynutí 24 hodín pripravte sirup. V hrnci zmiešajte vodu s cukrom, priveďte do varu a varte 2 až 3 minúty na strednom plameni, kým sa cukor nerozpustí. Výsledný roztok nechajte vychladnúť a pridajte k nemu lyžičku rumu.
  8. Pripravte krém. Smotanu vlejte do kastrólika, pridajte cukor a miešajte dohladka. Dajte pritom pozor, aby ste cukor nerozotierali po stenách hrnca. Potom zmes postavte na kachle a na miernom ohni za stáleho miešania priveďte do varu. Keď sa cukor úplne rozpustí, odstavte zmes z ohňa. Prelejte ju do hlbokého taniera a vmiešajte lyžicu rumu.
  9. Na hladinu zmesi v tanieri položte potravinársku fóliu, ktorú špáradlom na niekoľkých miestach predierkujte, aby sa vo vnútri nezrážala para, a nechajte vychladnúť.
  10. Do hlbokej misy vložte zmäknuté maslo (malo by byť mäkké tak akurát, aby v ňom pri stlačení prstom zostala výrazná stopa, ale nemalo by sa úplne rozpadať). Vyšľahajte ho šľahačom tak, aby ste získali nadýchanú a belavú hmotu.
  11. K maslu vmiešajte kakao a premiešajte zmes stierkou tak, aby kakao nezostalo prilepené ku dnu či ku stenám misy.
  12. Potom zmes znova vyšľahajte a po lyžiciach do nej zapracujte osladenú smotanu (maslo aj smotana by mali mať rovnakú teplotu, len tak sa naozaj dobre prepojí).
  13. Teraz zostavte tortu. Na tanier položte korpus hore dnom a natrite ho pripraveným sirupom, ktorý nechajte 5 minút nasiaknuť.
  14. Na korpus potom rozložte zliate višne, medzi ktorými ponechajte malé medzery.
  15. Odložte nabok dve polievkové lyžice krému na dozdobenie torty. Tretinu zvyšného množstva preneste do zdobiaceho vrecka a vyplňte ním medzery medzi ovocím.
  16. Potom okolo torty upevnite tortový krúžok vyložený acetátovú fóliou a navŕšte naň zvyšné dve tretiny krému tak, aby bol rovnomerne rozprestrený po povrchu.
  17. Tortu vložte do chladničky vychladiť a stuhnúť.
  18. Medzitým rozpustíme čokoládu s maslom.
  19. Premiešajte a hotovou polevou prelejte povrch torty, ktorý potom vráťte späť do chladničky.
  20. Po stuhnutí odstráňte formu.
  21. Ozdobte tortu po obvode odloženým krémom a rozpustenou tmavou čokoládou nakreslite rovnomerne na povrch husacie nôžky.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: retete-usoare.eu/tortul-labutele-gastei-cu-visine-si-crema-de-ciocolata

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.