Vedeli by sme ju jesť aj na litre: Tradičná, babičkina paradajková polievka!

Dnes sme si pre Vás pripravili skvelý recept na tradičnú a výbornú paradajkovú polievku podľa našej babičky.

Dokážeme ju jesť aj na litre a nikdy nás neomrzela!

Chuť detstva je doslova hmatateľná!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • kilogram zrelých paradajok
  • 250 mililitrov pasírovaných paradajok
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 250 gramov hovädzieho chudého mäsa
  • soľ
  • korenie na dochutenie podľa chuti
  • lyžičku provensálskeho korenia
  • 2 bobkové listy
  • čierne korenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr si umyte pod studenou vodou mäso a odblaňte, vložte následne do veľkého hrnca. Na rad potom príde zelenina, ktorú si očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky a tiež vložte k mäsu. Neskôr do hrnca s hovädzím mäsom, paradajkami, mrkvou a petržlenom prilejte asi tri litre vody, pasírované paradajky, dochuťte korením (bobkový list, nové korenie, provensálske bylinky, korenie, soľ) a dajte na platňu variť na strednom plameni. Varte čo najdlhšie, aby hovädzie mäso dobre zmäklo.
  2. Záleží to od druhu a podľa toho sa bude líšiť doba varenie polievky. Čím dlhšie ju budete variť, tým intenzívnejší bude vývar a mäso samotné bude veľmi jemné. Keď bude hovädzie mäso mäkké, vyberte ho z polievky a pokrájajte na malé kúsky, následne vložte do misy. Hotovú polievku rozmixujte do hladka. Podľa potreby dochuťte soľou.
  3. Niekto má rád v polievke aj cestoviny, teda ich môžete zvlášť tiež uvariť. Do misky s horúcou lahodnou polievkou si potom každý pridá, čo bude chcieť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.rosacooking.com/ru/babushka-tag/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.