Vedela by som ho jesť dookola! Keď mi ho susedka dala ku káve prvý krát, hneď som pýtala recept: Smotanový dezert bez pečenia!

Niektoré návštevy majú bohužiaľ vo zvyku chodiť neohlásené. Vás však ani taká návšteva nezaskočí, pokiaľ si uschováte nasledujúci recept.

Bude sa Vám určite veľakrát hodiť.

Čerešňový tákusok je lahodný vďaka osviežujúcej kombinácií chutí čerešní a piškót. Pokiaľ máte 5 minút času, určite ho vyskúšajte.

Reklamy

Ľutovať zaručene nebudete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 šálky zavretých čerešní bez kôstok
  •  650 -700 ml čerešňovej šťavy
  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie detských, dlhých piškót
  • 850 ml mlieka
  • 350 g krupice
  • 500 ml smotany na šľahanie a stužovač, ak chcete
  •  Cukor podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na miernom plameni začneme zahrievať čerešňovú šťavu. Privedieme k varu. Potom pridáme krupicu, čerešne a necháme ešte povariť 3-5 minút za stáleho miešania. Zmes veľa zhustne.
  2. Túto hmotu dáme na plech s vyššími okrajmi.
  3. Na čerešňovou hmotu naukladáme piškóty. Z mlieka, cukru a pudinkových práškov si uvaríme klasickým spôsobom puding. Kým je puding horúci, prelejeme ním piškóty. Necháme vychladnúť.
  4. Zo smotany si ušľaháme šľahačku a v bohatej vrstve ju dáme navrch. A máme hotovo.
  5. Dezert uložíme do chladničky a necháme poriadne vychladiť.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.