Vanilkovo-čokoládové rezy s najlepšou a najjemnejšou chuťou

Kombinácia vanilky a čokolády je jednoducho večným trendom, s ktorým nikdy nešliapnete vedľa. Platí to hlavne pre prípravu sladkých jedál a dezertov. Ak teda máte túto kombináciu radi, skúste tento recept.

Okrem vynikajúcej chuti je výhodou tohto rezu tiež rýchlosť jeho prípravy spoločne s nenáročnosťou prípravy. Môžete na pomoc prizvať aj deti a urobiť si spoločné víkendové popoludnie.

Zloženie cesta

Reklamy
  • 3 vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 4 lyžice múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Zloženie vanilkového krému

  • 150 g cukru
  • 2,5 balenie jogurtu
  • vanilkový cukor
  • 300 ml smotany
  • 10 g želatíny

Zloženie čokoládového krému

  • 150 g cukru
  • 200 g mascarpone
  • 150 g horkej čokolády
  • 300 ml smotany
  • 10 g želatíny

Na ozdobu

  • 50 g mliečnej čokolády
  • Kúsky bielej čokolády
Takto budeme postupovať:

Cesto: Vyšľahajte bielky, pridajte cukor, žĺtky, olej a múku s práškom do pečiva. Pečte v plechu alebo forme pri 180 stupňoch po dobu 20 minút.

Čokoládový krém: Čokoládu rozpustíme, nechajte vychladnúť a zmiešajte s mascarpone. Pridajte smotanu, cukor a premiešajte. Želatínu pripravte podľa návodu a vmiešajte ju do zmesi. Krém navrstvíme na cesto a nechajte v chladničke.

Vanilkový krém: Želatínu pripravte podľa návodu a zmiešajte ju so smotanou, jogurtom, cukrom a vanilkovým cukrom. Navrstvite vanilkový krém na čokoládový a opäť nechajte stuhnúť v chladničke.

Nakoniec povrch ozdobte mliečnou čokoládou a kúskami bielej čokolády a nechajte stuhnúť v chladničke.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: finomreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.