Kombinácia vanilky a čokolády je jednoducho večným trendom, s ktorým nikdy nešliapnete vedľa. Platí to hlavne pre prípravu sladkých jedál a dezertov. Ak teda máte túto kombináciu radi, skúste tento recept.
Okrem vynikajúcej chuti je výhodou tohto rezu tiež rýchlosť jeho prípravy spoločne s nenáročnosťou prípravy. Môžete na pomoc prizvať aj deti a urobiť si spoločné víkendové popoludnie.
Zloženie cesta
- 3 vajcia
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice oleja
- 4 lyžice múky
- 1/2 prášku do pečiva
Zloženie vanilkového krému
- 150 g cukru
- 2,5 balenie jogurtu
- vanilkový cukor
- 300 ml smotany
- 10 g želatíny
Zloženie čokoládového krému
- 150 g cukru
- 200 g mascarpone
- 150 g horkej čokolády
- 300 ml smotany
- 10 g želatíny
Na ozdobu
- 50 g mliečnej čokolády
- Kúsky bielej čokolády
Takto budeme postupovať:
Cesto: Vyšľahajte bielky, pridajte cukor, žĺtky, olej a múku s práškom do pečiva. Pečte v plechu alebo forme pri 180 stupňoch po dobu 20 minút.
Čokoládový krém: Čokoládu rozpustíme, nechajte vychladnúť a zmiešajte s mascarpone. Pridajte smotanu, cukor a premiešajte. Želatínu pripravte podľa návodu a vmiešajte ju do zmesi. Krém navrstvíme na cesto a nechajte v chladničke.
Vanilkový krém: Želatínu pripravte podľa návodu a zmiešajte ju so smotanou, jogurtom, cukrom a vanilkovým cukrom. Navrstvite vanilkový krém na čokoládový a opäť nechajte stuhnúť v chladničke.
Nakoniec povrch ozdobte mliečnou čokoládou a kúskami bielej čokolády a nechajte stuhnúť v chladničke.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: finomreceptek.com