Dnes sme si pre Vás pripravili recept na dobrotu, ktorá ulahodí aj tým najväčším maškrtníkom.
Reč je o chutných vanilkových rezoch s čokoládou a orechmi, ktoré sme si hneď po vyskúšaní zaradili medzi obľúbené.
Pripravte si aj vy túto maškrtu a potešte tak celú rodinu 🙂
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- žĺtka – 10 ks,
- maslo – 250 g,
- práškový cukor – 300 g,
- mleté orechy – 100 g,
- mlieko – 30 ml,
- vanilková esencia – 1 čajová lyžička.
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
- bielky – 10 ks,
- mleté orechy – 300 g,
- práškový cukor – 300 g,
- hladká múka – 80 g,
- citrónová šťava,
- vanilková pasta – 1 čajová lyžička,
- strúhaná citrónová kôra,
- strúhaná čokoláda
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do misky dáme žĺtky, mlieko a práškový cukor. Mixujte mixérom do hladka. Mixujte, kým nezískate hustý a nadýchaný krém. Získaná zmes sa zahreje na parnom kúpeli a mieša sa 5 minút. Po vychladnutí pridajte mleté vlašské orechy a vanilkovú esenciu. Na krém mixujte bielky, kým nezískate hustý krém, ktorý si zachová svoj tvar.
- Pridajte soľ a citrónovú šťavu. Postupne pridávajte cukor a vanilkovú esenciu. V samostatnej miske zmiešajte múku s mletými vlašskými orechmi.
- Nalejte získanú zmes na vaječný bielok a opatrne premiešajte, v jednom smere, zdola nahor. Pridajte strúhanú kôru z polovice citróna a dobre premiešajte. Cesto rozdeľte na 3 rovnaké časti. Časť nalejte do plechu pokrytého papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 190 stupňov po dobu 12 minút. To isté urobte so zvyškom cesta. Získate 3 nadýchané pláty. Jeden plát namažte tretinou získaného krému. Navrchu pridajte ďalší plát a vykonajte to isté. Nakoniec ozdobíme čokoládou a orechmi.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našej Facebook stránke, aby ste každý deň videli nové recepty.
zdroj: www.kiloretete.ro/dulciuri-prajituri/prajitura-vladut-cu-nuc
Mňam!
Vyskúšajte tiež:
Toto leto si konečne urobím zásoby na celý rok: Stačí ju iba natrhať, vysušiť a takto dokáže pomôcť!
Naša obľúbená „SAMPITA“ od našej babičky zo Srbska: Recept, ktorý sme si zamilovali!