V babičkinom receptári som našla recept na tento BLESKOVÝ jablkový koláčik: Nevieme sa ho dojesť!

Dnešný recept je opäť na vynikajúci dezert. Dnes to bude v  ovocnom podaní, pretože pri príprave využijeme jablká, ktorá však môžete nahradiť akýmkoľvek iným ovocím podľa chuti, ak jablká nemusíte.

Reklamy

Väčšina z nás ich má doma, či už zo záhradky, alebo z obchodu, pretože jablko je skvelou variantou ľahkej a zdravej desiaty medzi hlavnými jedlami.

Po jeho zakomponovaní do tohto receptu si ho môžete vychutnať v podobe zákusku.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na cesto:

  • 500 g múky (polohrubej)
  • 200 g práškového cukru
  • 25 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 balenie (12 g), prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1 citrónovej kôry

Na náplň:

  • 1 kg jabĺk
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 2 lyžice krupice

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Olúpeme jablká a odstránime z nich jadra. Podusíme ich s cukrom a škoricou, až sa z nich vyparí šťava. Pridáme krupicu, vanilkový cukor a necháme vychladnúť.
  • Prísady na cesto zmiešame, premiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti. Vymastíme plech maslom a vložíme naň vyváľanú  prvú časť cesta. Pokryjeme náplňou a prekryjeme druhou vyváľanou časťou cesta. Pečieme pri 200 stupňoch cca 35-40 minút a nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: citromhab.blogspot.c

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.