Už nie som unavená a choroby ma obchádzajú: Účinná polievka z medvedieho cesnaku dokáže skutočne postaviť na nohy

Kým klasický cesnak pridávate do jedál celý rok, jeho divoký príbuzný prichádza na scénu vždy iba na jar a začiatku leta .Pripravte si túto skvelú polievku práve z medvedieho cesnaku.

Reklamy

Účinky jarného cesnaku:

1. Detoxikácia – je ideálny pri jarnej očiste organizmu, ale dokáže prečistiť aj obličky a tráviaci systém, dokonca znižuje škodlivý vplyv nikotínu na ľudský organizmus.
2. Migrény – ak trpíte častými bolesťami hlavy alebo migrénami, dobrým pomocníkom je práve medvedí cesnak.
3. Nedostatok energie – ak vás trápi únava a nedostatok energie, medvedí cesnak je vynikajúci stimulant a povzbudí vás.
4. Posilnenie imunity – v dobe keď je váš organizmus oslabenie a náchylnejšie na choroby podporí vašu imunitu.
5. Žalúdočné ťažkosti – zázračná rastlinka pomôže aj s problémami tráviaceho traktu ako sú plynatosť, zápcha alebo hnačka.
6. Podpora cirkulácie krvi –podporou cirkulácie krvi v tele a mozgu sa môžete zbaviť nespavosti, úzkosti, tlaku v hlave, podporiť pamäť aj znížiť krvný tlak.
7. Antibakteriálne účinky – zvyšuje odolnosť voči baktériám, podporuje hojenie rán a lieči aj kožné vyrážky.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 stredné zemiaky
  • 1 stredná cibuľa
  • trocha oleja
  • 1 kytice medvedieho cesnaku (akurát do dlane)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 1 kopcovitá lyžica domáce vegety (sušenej koreňovej zeleniny)
  • zeleninový vývar
  • 1 vajce
  • 1/2 smotany
  • 1 lyžičky hladkej múky.

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a trochu ich restujeme. Podlejeme malým množstvom vývaru a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou.
  2. Kým sa zemiaky dusia, opláchneme listy cesnaku, vytrasieme z nich vodu a odkrojíme stopky. Listy pokrájame nožom len tak nahrubo a dáme ich k zmäknutým zemiakom. Zalejeme vývarom. Privedieme do varu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, domácu vegetu a po cca 3 minútach varenia odstavíme z plameňa a rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Vrátime späť na platňu sporáka a počkáme, kým opäť zovrie. Zatiaľ si v miske rozšľaháme šľahačku s vajíčkom, hladkou múkou a vlejeme do vriacej polievky. Uvidíme, aká je hustá a podľa toho môžeme ešte zriediť smotanou alebo mliekom. Dochutíme soľou, korením a môžeme podávať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: woman.tiscali.cz

Upozornenie: Tento článok má iba informačný charakter a jedná sa o preklad zo zahraničných webov. Nenahrádza lekársku liečbu, vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.
Prehlasujeme, že autori ani prevádzkovateľ webu nepreberajú zodpovednosť za prípadné ujmy spôsobené využívaním liečebných metód v tomto článku.
Hoci sú recepty, rady alebo liečebné metódy v tomto článku písané s najlepším svedomím autora textu, ich použitie je na vlastné nebezpečenstvo a malo by prebiehať výhradne po konzultácii s lekárom

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.