Uhorkový šalát zo Švédska s tou najlepšou zálievkou pripravený kompletne bez zavárania!

V letných dňoch je úžasným osviežením práve uhorkový šalát. Niekto si ho v lete neodpustí k akémukoľvek jedlu a niekto iný si s ním vystačí aj bez hlavného jedla. Každý pripravuje uhorkový šalát svojím najobľúbenejším spôsobom. 

Niekto si na ňom pochutnáva so smotanovou zálievkou, niekto s octovou. Môže byť sladší, slanší alebo kyslejší.

Proti gustu nemožno nič namietať.

Reklamy

Inšpirujte sa však našim dnešným receptom na ten najchutnejší uhorkový šalát. Budete si ho pochvaľovať ešte dlho.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 kg uhoriek
  • 500-600 g cibule

ZÁLIEVKA

  • 600 ml vody
  • Cukor podľa chuti. Zhruba 320 ml cukru. Merané v odmerke na vodu.
  • 200 ml octu
  • Soľ podľa chuti. Zhruba 50 ml soli. Merané v odmerke na vodu.
  • 2 lyžičky horčice
  • ½ lyžičky benzoátu sodného
  • 1 lyžičku Borken

Takto budeme v recepte postupovať:

1.Uhorky dôkladne umyte a odrežte oba konce.

2.Olúpte a na hrubo nakrájajte cibuľu. Uhorky nakrájajte pomocou kuchynského robota, alebo noža, na súmerné tenké plátky. Čím tenšie, tým lepšie. Jemne premiešajte.

3.Teraz pripravte zálievku. Všetky prísady jednoducho zmiešame. Nevaríme, práve naopak.

4.Nalejeme na zeleninu a premiešame.

5.Prikryjeme a necháme 24 hodín odstáť v chlade.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: civilhir.net

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.