U nás doma je veľmi obľúbená – Blesková „FARMÁSKA MISA“: Stačia Vám zemiaky, syr a šunka a vytvoríte takúto pochúťku!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné jedlo, ktoré sme si okamžite zamilovali.

Nie je zložité na prípravu a taktiež Vám stačia základné ingrediencie!

Do sýtosti sa naje celá rodina!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1,2 kg zemiakov
  • 250 g šunky
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 g tvrdého syra
  • 4 vajcia
  • 50 g strúhanky
  • 50 g masla
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ, korenie podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si ošúpte zemiaky, poriadne ich umyte a povarte ich tak, aby neboli úplne dovarené, ale zostali tak napoly tvrdé. Potom ich len zlejte, nechajte trošku vychladnúť a nakrájajte na tenké plátky . Do misky rozklepnite 4 vajíčka a nalejte k nim smotanu. Dochuťte soľou a korením a všetko dôkladne vyšľahajte pomocou vidličky
  2. Šunku nakrájajte na malé kocky a na sporák postavte panvicu s troškou oleja a nechajte ju rozohriať. Na rozpálenú panvicu potom dajte šunku a osmažte ju dozlata zo všetkých strán. Po dosmažení panvicu odstavte z ohňa
  3. Dajte si predhriať rúru na 180 stupňov a nachystajte si zapekaciu misku, ktorú vymažte maslom a vysypte strúhankou. Do misky potom vyskladajte vrstvu zemiakov, na to šunku a zase ďalšiu vrstvu zemiakov . Takto opakujte, kým nebudete mať plnú misku. Potom to len zalejte smotanou s vajíčkami a nakoniec posypte nastrúhaným syrom
  4. Zakryte misku alobalom alebo vekom a vložte do predhriatej rúry asi na pol hodiny. Krátko pred dopečením z misy oddeľte alobal a chvíľu dopiecť , aby sa syr na povrchy roztiekol.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: receptek365.info/bamulatos-sonkaval-rakott-burgonya-meses-foetel-barmilyen-alkalomra

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.