Tvarohová maškrta s kondenzovaným mliekom: Doma si ich pýtajú už pravidelne!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne výbornú maškrtu, ktorú si je veľmi ľahké zamilovať.

Chutí naozaj na jednotku a my sa jej nikdy nevieme dojesť!

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že si ju zamiluje celá rodina!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie::

  • 1 kg čerstvého syra (Lučina pod.)
  • 5 vajec
  • Cukor – 3-4 lyžice
  • Maslo – 100 g
  • Nesladené kondenzované mlieko – 125 ml
  • Kokosový puding v prášku – 1 ks
  • Pšeničná múka – 2 lyžice
  • Soľ – štipka
  • Sušienky – 15 kusov
  • Mleté orechy – 1 lyžica
  • Práškový cukor – na ozdobu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozpustite si v kastróliku maslo a oddeľte žĺtky od bielkov. Formu na tortu 26 x 26 cm vyložte papierom na pečenie. Vyložte ju sušienkami tak, aby bol celý spodok aj boky zakryté.
  2. Z bielkov vyšľahajte sneh spoločne so štipkou soli. Žĺtky zmiešajte s cukrom a kondenzovaným mliekom, pridajte pudingový prášok a múku a všetko dobre premiešajte.
  3. Pridajte čerstvý syr a miešajte, kým sa hmota úplne nespojí. Nakoniec do hotovej zmesi jemne vmiešajte tiež sneh z bielkov.
  4. Vložte hmotu na sušienky a vrch posypte niekoľkých drvenými sušienkami a mletými orechmi.
  5. Koláč pečieme asi hodinu na 175 stupňov. Pred upečením skontrolujeme, že je povrch cesta tuhý a zapichnutá špajdla je skoro suchá. Akonáhle koláč vytiahnete z rúry, nechajte ho na mriežke vychladnúť. Pred podávaním je dobré dať vychladnutý koláč ešte na pár hodín do chladničky.
Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: gotujmy.pl/sernik-z-mlekiem-skondensowanym,przepisy-ciasta-przepis,287498.html

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.