Túto nátierku som prvýkrát ochutnala u svojej kamarátky a od tej doby sa jej nemôžem nabažiť! Vyskúšajte túto Cibuľovú nátierku s Nivou!

Tak do tejto nátierky som sa zamilovala už pri prvom ochutnaní. Ide o lahodné spojenie chutí Nivy a cibule, ktoré sa hodia takmer ku každej udalosti od večierku cez oslavu až po bežnú nedeľnú návštevu. 

Táto jemná smotanová nátierka sa skvele hodí na prípravu jednohubiek, ktoré si každý zamiluje na prvý pohľad. Čo viac, k výrobe tejto nátierky nepotrebujete žiadne zázračné suroviny, ale tie, ktoré väčšinou už dávno máte doma!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 PL (28 g) masla)
  • 1 väčšiu cibuľu (jemne nakrájanú)
  • 1 ČL soli
  • 1 strúčik cesnaku (lisovaného)
  • 2 ČL worchester omáčky
  • 1,25 hrnčeka kyslej smotany
  • 1/4 hrnčeka majonézy
  • 1/8 ČL kajenského korenia
  • 1/4 ČL mletého čerstvého korenia
  • 60 g Nivy
  • 2 PL mlieka (podľa potreby viac)
  • chrumkavú bagetku (na podávanie)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si na panvici rozpustite maslo.
  2. Akonáhle maslo spení, pridajte cibuľu a soľ. Za stáleho miešania smažte cibuľku cca 2 minúty. Cibuľka by Vám mala skaramelizovať.
  3. Následne pridajte lisovaný strúčik cesnaku a smažte ďalšie 1 minútu.
  4. Potom zložte panvicu z platne.
  5. Do pripravenej cibuľové zmesi pridajte worchester omáčku a dôkladne premiešajte.
  6. Zmes potom preložte do misky a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  7. Teraz prichádza na rad kuchynský robot, pomocou ktorého zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, oba druhy korenia, polovicu Nivy a 2 PL mlieka.
  8. Ak máte zmes príliš hustú, pridávajte opatrne po 1 PL mlieko, kým nezískate správnu konzistenciu.
  9. Na záver už len stačí primiešať cibuľovú zmes a druhú polovicu Nivy, a nátierku máte hotovú!

TIPY:

Pred podávaním odporúčame nátierku nechať riadne vychladiť. Najlepšie cez noc, kedy sa krásne prepoja chute všetkých surovín a nátierka sa tak stane nezabudnuteľnou.

Odporúčame podávať so zemiakovými lupienkami, či tortila chipsy ako dip, alebo ako nátierku ku chrumkavé bagetce.

Majte na pamäti, že nátierka Vám vydrží v chladničke až po dobu 1 týždňa. Vždy ju však majte prikrytú fóliou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.