Tuk v slanom náleve: slaná dobrota “pre dámy”

Výborná slaná pochutina, ktorú milovali u naše babičky.

Reklamy

Pripravte si ho aj vy doma, nebudete ľutovať!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1.5 kg bravčového surového sádla  s kožou
  • 1 l prefiltrovanej vody
  • 5 polievkových lyžíc soli
  • 5 ks bobkového listu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čierne korenie celý
  • biele korenie mleté

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Osolenú a prefiltrovanú vodu privedieme k varu a za stáleho varu varíme 10 minút.
  2. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  3. Olúpeme cesnak a plochou stranou noža ho rozdrvíme, celé korenie tiež rozdrvíme, bobkový list rozlámeme a všetko spoločne s mletým korením vsypeme do vychladnutej osolenej vody a starostlivo premiešame
  4. Sadlo premyjeme pod vodou a dobre očistíme kožu.
  5. Rozkrájame na väčšie kúsky.
  6. Kúsky masti naukladáme najlepšie do sklenenej nádoby
  7. Zalejeme pripraveným nálevom a ponecháme v chladnom mieste 2-3 dni, bez toho aby sme nádobu prikrývali pokrievkou – sadlo musí dýchať.
  8. Potom, čo do seba sadlo natiahne slaný nálev, vyberieme ho z nádoby, necháme oschnúť a posypeme korením podľa chuti
  9. Následne zabalíme do alobalu a skladujeme v mrazničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.