Trošku tvarohu, trošku hrozienok a máme tie najlepšie pudingové slimáčiky.

Skvelé domáce sladké pečivo fantasticky jemné a krémové. Ochutnajte tieto slimáky aj vy, a určite si pridáte! U nás doma ich milujeme a deti úplne najviac …

Garantujeme Vám, že všetci sa za nimi pôjdu potrhať. Niet nikoho, komu by nechutili. sú vhodné aj pre deti ako sladká desiata do školy, ale aj ako chutný pamlsok pre dospelých v práci.

Musíte ich vyskúšať!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

500 g hladkej múky
250 ml vlažného mlieka
2 žĺtky
70 g masla
70 g práškového cukru
1 kocku čerstvého droždia
štipku soli

Na náplň:

1 bal. vanilkového pudingu
200 g tvarohu

350 ml mlieka
3 lyžice kr. cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  • V teplom mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a necháme vyjsť kvások. Potom pridáme všetky ostatné prísady, vymiesime jednotné cesto a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
  • Z pudingov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a vmiešame doň tvaroh.
  • Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
  • Na vrch rovnomerne navrstvíme plnku a posypeme hrozienkami. Zrolujeme a rolku nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.
  • Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
  • Slimáky neklaďte príliš blízko seba, pretože počas pečenia ešte podrastú.
    Pečieme pri teplote 170 stupňov, kým slimáky nie sú na povrchu zlatisté

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: fatimma1.sk, ezy.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.