Trojfarebné veľkonočné rezy s luxusnou chuťou pripravené za 20 minút!

Môže sa zdať, že tento dezert je na prípravu veľmi náročný. Nie je to však pravda. Práve naopak. Samotná príprava,  ak nepočítame pečenie a chladenie, netrvá ani 20 minút.

Reklamy

Skúsené gazdinky dobre vedia, že tieto dezerty majú jednu veľkú výhodu. Vo fáze chladenia vždy totiž ušetríte veľa času, ktorý môžete venovať rodine, alebo inej práci..

Vanilkovo-čokoládové rezy si zamilujú hlavne Vaše deti.

Na pultoch obchodov nezoženiete žiadnu lahodnejšia pochúťku , pre Vaše ratolesti.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 3 vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečenia

BIELY KRÉM

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 malý Cremosso jogurt (nahradíte akýmkoľvek smotanovým jogurtom)
  • 1 vanilkový dezert Danette (opäť nahradíte akýmkoľvek vanilkovým pudingom)
  • 150 g bielej čokolády
  • 300 ml smotany
  • 30 g želatíny
  • 200 ml vody

TMAVÝ KRÉM

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 malý Cremosso jogurt (nahradíte akýmkoľvek smotanovým jogurtom)
  • 1 čokoládový dezert Danette (nahradíte akýmkoľvek čokoládovým pudingom)
  • 150 g tmavej čokolády
  • 300 ml smotany
  • 30 g želatíny
  • 200 ml vody

POLEVA

  • Celá mliečna čokoláda
  • Celá biela čokoláda

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh. Potom vyšľahajte cukor so žĺtkami. Pridajte zvyšné suroviny a vyšľahajte cesto, do ktorého nakoniec opatrne primiešate sneh. Dajte cesto na plech vyložený papierom na pečenie. Ešte než papier umiestnite, celú formu vysteľte potravinárskou fóliou cez okraje. Bude sa Vám potom lepšie s dezertom manipulovať. Pečte podľa skúseností s rúrou a skúšajte špajdľou.
  2. Hotovú tortu nechajte vychladiť.
  3. Teraz pripravíme svetlý krém. Želatínu rozpustíme v 200 ml studenej vody. Vyšľaháme smotanu. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom spojíme jogurt Cremosso, vanilkový dezert Danette, bielu čokoládu, rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a nakoniec opatrne sneh. Nakoniec pridajte do želatíny 2-3 lyžice krému, dobre premiešajte a pridajte zvyšok krému.
  4. Krém ihneď navrstvite na korpus a preložte potravinárskou fóliou.
  5. Dajte chladiť do chladničky a pripravte tmavý krém rovnakým spôsobom.
  6. Čiže želatínu rozpustite v 200 ml studenej vody. Vyšľaháme smotanu. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom spojíme jogurt Cremosso, čokoládový dezert Danette, tmavú čokoládu, rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a nakoniec opatrne sneh. Nakoniec pridajte do želatíny 2-3 lyžice krému, dobre premiešajte a pridajte zvyšok krému.
  7. Vytiahnite dezert z chladničky a na svetlú vrstvu dajte tmavý krém. Pekne uhlaďte. V tejto fáze nechajte tortu 5 hodín chladiť. Až potom urobte polevu. Aký zvolíte dekor, je na Vás. V tomto prípade sme rozpustili bielu čokoládu a tou potreli celý povrch tmavého krému.
  8. Potom sme rozpustili čokoládu tmavú a lyžicou robili mriežku. Môžete voliť aj nepravidelné vzory.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj:  jemchyjinka.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.