Trik od nášho strýka záhradníka: Ak chcete prekrásne ruže, robte s nimi na Jar presne toto, vždy mi to úžasne pomôže!

Ak sa staráme správnym spôsobom o ruže, dokážu byť veľmi vďačné a budú naše záhradky zaplavovať krásnymi kvetmi veľmi dlhú dobu.

Preto je veľmi dôležité, ako ich pripravíme na toto obdobie kvitnutia a na každé ďalšie.

Pozrime sa, čo musíme urobiť s našimi ružami na Jar!

Niekedy sú niektoré vetvy krásne zelené a začínajú pučať, zatiaľ čo iné sú suché, zhnité. Čo to môže spôsobiť?

Reklamy
  • Ak by v zime neboli ruže správne zakryté, mohli by niektoré konáre zamrznúť. Keď sa však blíži jar, musíme byť opatrní, aby sme kryt včas odstránili, inak by sa na stonkách mohla vytvoriť pleseň.
  • Ak sme ruže zasadili na nesprávne miesto a zastavila sa na nich zamrznutá voda, nebude to dobré ani pre stonky. Ak listy necháme na ruži na jeseň, môže zhromaždiť vodu a pokryť ju mnohými chorobami na stopke ruže. Uschnuté listy by sme mali vždy pred zakrytím očistiť.
  • Ružu začneme pripravovať na jar, keď už sú dlhšie slnečné dni a noci bez mrazu. V žiadnom prípade by sme sa jej nemali chytať, keď sú noci ešte chladné as mrazom.

1. Odrežte listy z predchádzajúceho roka

Natrhané a usušené listy určite odstrihnite. Aj zo zdravej časti odrežte ešte aspoň 2 – 3 cm. Ak je začiernená až k pôde,  , prerežte a počkajte niekoľko týždňov, pretože ak je životaschopná, znova vypučí.

Po rezaní vydezinfikujte nástroje a vyrezanú časť 3% kyslíkovou vodou. Zvyšok by mal byť chránený pred silným slnečným žiarením a poveternostnými podmienkami.

Zakryte nepriehľadnou nádobou, pravidelne polievajte.

2. Skontrolujte dobre nove listy

Ak spozorujeme na nových listoch, výhonkoch červenkasté škvrny, znamená to, že na ne zaútočila smrteľná choroba. Okamžite vystrihnite výhonky až po zdravú časť a potom odrezanú časť spáľte.

3. Po odrezaní ošetríme bordovým džúsom

Operácia by sa mala vykonávať, kým ešte nezačnú pučať. Neľutujte, že ste väčšie stonky ruží pokojne zastrihli, aby ste nechali len zdravú časť, pretože sa v budúcnosti budeme tešiť z čerstvých výhonkov a krásnych kvetov.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/egy-kertesz-nagy-trukkje-ezt-kell-tenni-tavasszal-a-rozsakkal-es-egesz-nyaron-pompazik-majd

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.