Tradičný domáci trdelník s tou najlepšou chuťou a najrýchlejšiou prípravou!

Trdelník je klasika, na ktorú sa nedá pozerať s nechuťou. Milujeme ho už roky a nevieme si vynachváliť jeho perfektnú chuť. Inšpirujte sa preto týmto receptom, podľa ktorého ho zvládne pripraviť každý!

K tejto sladkej maškrte sa veľmi radi vraciame.

Chuť nemá chybu.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg múky / pšeničná
  • 20 g kvasníc
  • 1 kocka cukru
  • Pol litra mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžica soli
  • 2 celé vajcia
  • 100 g masla
  • 100 g tuku

Takto budeme v recepte postupovať:

Pripravte kvasnice v mlieku s kockou cukru a zmiešajte ich s múkou. Potom pridajte zvyšok mlieka, cukor, soľ, vajcia, maslo a tuk. Cesto dôkladne premiesime. Zakryte cesto a nechajte ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkajte na 1,5 m dlhé rezance. Namotajte cesto na okrúhly predmet do tvaru trdelníka. Môžete použiť napríklad zavárací pohár. Pečte cesto v rúre a pravidelne ho otáčajte, až z vonkajšej strany zhnedne. Potom natrite maslom, tukom, alebo vajcom a trdelník obaľte vo vybraných prísadách, napríklad môžete použiť kakao, orechy, mandle a pod.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kedvencreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.