Tradičné trubičky s báječným krémom: Babičkin jednoduchý recept na ktorý nedáme dopustiť!

Domáce zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty a lákadlá. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš obľúbenou veľmi sladkú náplň v klasických trubičkách.

Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.

Porcie: pre 12, cca 48 kusov

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 500g lístkového cesta (alebo zakúpené bezlepkovej cesto)

Krém:
– 225 g krémového syra (Philadelphia)
– 300 ml smotany na šľahanie
– 2 vanilkové pudingy (alebo bezlepkovej pudingy)
– 750 ml mlieka
– 4 lyžice krupicového cukru
– 1 vrecúško vanilkového cukru
– 100 g práškového cukru
– 1 vajce + lyžice vody, na potretie

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.

2) Jednotlivé prúžky cesta namotávajte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.

3) Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte na neho pripravenej formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 15 minút alebo dozlatista.

4) Vyberte trubičky z formy a ihneď odstráňte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladený puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.

5) Posypte trubičky trochou práškového cukru, pokiaľ chcete a nechajte ich cez noc v chladničke. Druhý deň podávajte.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.