Tradičné nadýchané orechové rožky z formičky

Zákusok, ktorý sa hodí na každú príležitosť a ktorý sa vždy podarí. Navyše mu neuškodia ani vysoké teploty, takže sa stáva chutným spoločníkom ku kávičke.

Pripravte si ho pri najbližšom pečení a vychutnajte si jeho perfektnú chuť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 100 g hladkej múky,
  • 250 g práškového cukru,
  • 125 g mletých vlašských orechov,
  • 1 lyžička prášku do pečiva,
  • 125 g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky do druhého dňa odpočinúť. Z cesta odkrajujeme kúsky a prstami je vtláčame do formičiek rožtekov tak, aby neboli moc plné, cesto sa pri pečení vyfúkne. Formičky vložíme do rúry vopred vyhriatej na 140 ° a pečieme asi 20 minút. Ešte horúce rozbi z formičiek. Necháme vychladnúť, konce rožtekov namáčame do čokoládovej polevy.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: Facebbook / vase oblibene recepty

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.